Salonul Auto de la Geneva – Seat El Born, un concept electric

In mod surprinzator, primele constructii vizibile pe platforma MEB a grupului Volkswagen nu vin de la Volkswagen ci de la Seat. Marca spaniola va prezenta conceptul El Born care va da nastere unui vehicul de serie in anul 2020. In program: 420 de kilometri de autonomie si o reincarcare in 3 sferturi de ora.

La grupul Volkswagen, la Geneva, va exista o buna doza de lithium. In timp ce Audi a ales sa mizeze pe hibirdul reincarcabil pentru 4 din modelele sale, Seat anunta conceptul El Born care detine particularitatea de a fi construit pe platforma MEB a vehiculelor electrice a grupului. Pe scurt, este vorba despre interpretarea catalana a viitoarei berline compacte ID de la Volkswagen.

El Born este mai degraba indepartata de modelele precedente ale marcii, pare destul de agresiva. Cat despre concept, acesta este unul destul de inalt si de ingust, cu jenti de 20 de inci. La interior gasim in mod clar stilul Seat, in special ultimele productii ale constructorului precum Cupra Formentor. Pozele indica un habitaclu extrem de apropiat de celelalte modele sdin serie, cu un bord simplu, dotat cu un ecran tactil si cu o parte mediana cu material deschis la culoare. Scaunele sunt similare modelelor precedente ale marcii. Marca iberica a precizat printre altele ca aceasta masina dispune de o pompa de caldura pentru gestionarea temperaturii.

Aceasta El Born, care face referire la un cartier din Barcelona, adaposteste o baterie de 62 kWh si revendica 420 de kilometri de autonomie conform ciclului WLTP. Poate fi incarcata la curent continuu, pana la 100 kW ceea ce inseamna, conform Seat, o incarcare pana la 80% in 47 de minute. Motorul electric dezvolta  204ch si permite masinii sa ajunga la 100km/h in 7,4 secunde. Comercializarea masinii va incepe in anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *