Șampania și ciocolata, mai greu de găsit de Ziua îndrăgostiților

Şampania, florile şi bomboanele de ciocolată sunt cadourile tradiţionale de Ziua Îndrăgostiţilor, dar, în acest an, unele ar putea fi mai greu de găsit, din cauza cererii foarte mari şi a crizei forţei de muncă, se arată într-o analiză a eToro.

Potrivit unui studiu al Federaţiei Naţionale de Retail (NRF) din Statele Unite, cheltuielile de Sfântul Valentin (Ziua Îndrăgostiţilor) ar trebui să ajungă la 23,9 miliarde de dolari în acest an, în creştere de la 21,8 miliarde de dolari în 2021. Cel mai bun an a fost 2020, chiar înainte de începerea pandemiei.

Deşi este relativ nouă în România, unde coexistă cu sărbătorile de 1 şi 8 martie şi cu Dragobetele local (24 februarie), Ziua Îndrăgostiţilor a câştigat teren în ultima vreme. Un sondaj realizat anul trecut de firma de cercetare Picodi a arătat că românii au făcut cadouri în valoare de 52 de euro, în medie, bărbaţii oferind cu predilecţie cine la restaurant, în timp ce femeile au cumpărat haine pentru partenerii lor.

În Statele Unite, 53% dintre consumatori intenţionează să sărbătorească Sfântul Valentin în 2022, o creştere marginală faţă de cele 52% din 2021. Dar 76% dintre cei care vor sărbători spun că celebrarea acestei zile este importantă având în vedere starea actuală a pandemiei.

Ce cumpără americanii pentru partenerii lor? Bomboanele (56%) domină preferinţele consumatorilor, urmate de felicitări (40%) şi flori (37%). Aproape o treime (31%) dintre respondenţi plănuiesc o ieşire în oraş în acest an, în creştere faţă de 24% în 2021 şi doar puţin sub nivelul anterior pandemiei. Cheltuielile preconizate în restaurante sunt de 4,3 miliarde de dolari, în timp ce 22% optează să ofere bijuterii, cu cheltuieli totale estimate la 6,2 miliarde de dolari, în creştere de la 4,1 miliarde de dolari în 2021 şi cel mai mare nivel din istoria sondajului.

Potrivit sondajului NRF, cumpărătorii se aşteaptă să cheltuiască în medie 175,41 dolari de persoană pentru cadourile de Ziua Îndrăgostiţilor, în creştere de la 164,76 dolari în 2021. Creşterea vine în condiţiile în care mulţi intenţionează să cheltuiască mai mult pentru parteneri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *