Samsung a înregistrat o creștere spectaculoasă pe fondul cererii de cipuri

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunţat vineri că în trimestrul patru din 2021 profitul său operaţional a înregistrat probabil o creştere de 52% în ritm anual, datorită cererii solide pentru cipuri de memorie, transmit DPA şi Reuters.

Conform estimărilor preliminare ale Samsung, în perioada octombrie-decembrie 2021, profitul său operaţional a urcat la 13.800 miliarde woni (11,5 miliarde dolari), cel mai bun rezultat din ultimii patru ani, în timp ce analiştii intervievaţi de Refinitiv se aşteptau la 15.200 miliarde woni.

De asemenea, vânzările trimestriale au crescut probabil cu 23%, până la 76.000 de miliarde woni, în linie cu estimările.

Rezultatele definitive pentru trimestrul patru din 2021 urmează să fie publicate de Samsung pe 27 ianuarie.

Deşi preţurile cipurilor de memorie au scăzut în ultimele trei luni din 2021, majorarea cererii sprijină creşterea vânzărilor Samsung pe acest segment, apreciază analiştii.

La Bursa de la Seul, acţiunile Samsung au urcat cu 1,8% vineri, la 78.300 woni. Din noiembrie, titlurile grupului sud-coreean au crescut cu aproximativ 11%.

Vezi si:  Sony a lansat PlayStation 5

Estimările preliminare arată că Samsung a livrat în trimestrul patru din 2021 aproximativ 67 milioane de telefoane mobile inteligente, a informat compania Counterpoint Research.

Compania continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Luna trecută, Samsung Electronics a anunţat înlocuirea directorilor responsabili de cele trei divizii principale ale grupului, precum şi combinarea diviziilor de telefoane mobile şi electronice de larg consum într-o singură entitate, ceea ce reprezintă cea mai mare reorganizare de după 2017, în ideea simplificării structurii şi concentrării pe operaţiunile din domeniul semiconductorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *