Sanofi vinde 16 marci de medicamente marelui public, mai putin rentabile

Fabricantul de origine franceza vrea sa se focalizeze pe medicamente oferite marelui public, in conformitate cu angajamentele afirmate in randul actionarilor. Titlul avea un castig cuprins intre 0,48% si 88,77 de euro la deschiderea Bursei luni dimineata.

Sanofi continua marile manevre prevazute conform planului sau strategic validat in 2019. Fabricantul francez de medicamente a anuntat luni vanzarea a 16 marci de produse de sanatate destinate marelui public, europene in special, societatii cu capital de investitii Stada pentu a-si rationaliza portofoliul de produse.

Societatile nu au dorit sa dea detalii cu privire la conditiile financiare insa o persoana apropiata acestui dosar a declarat ca pretul s-ar situa in jurul sumei de 120 de milioane sau chiar 140 de milioane.

Sanofi a mai declarat ca va oferi prioritate marcilor de sanatate destinate marelui public in timp ce divizia marelui public se pregateste astfel incat sa devina o activitate autonoma.

In luna martie a acestui an, Sanofi, in cadrul unor investitii de proportii, declara ca proiectele de transfer a doua medicamente pe piata automedicatiei in urmatorii ani progreseaza in mod favorabil si incheierea lor s-ar putea solda prin unele vanzari combinate care ar permite acestei entitati sa realizeze o cifra de afaceri substantiala.

Gigantul farmaceutic Sanofi a denuntat la sfarsiul lunii aprilie o scadere de 7% a beneficiului sau net in primul trimestru al anului, consecinta separarii anului trecut de partenerul sau de lunga durata american Regeneron. Sanofi a avur cu toate acestea un beneficiu net de 1,5 miliarde de euro. Sanofi are un profit destul de mare provenit de la tratamentul sau vedeta, anti-inflamatorul Dupixent. Veniturile totalizate, de peste un miliard de euro, reprezinta o mare parte din ansamblul ciferi de afaceri, de 8,5 miliarde de euro.

De altfel, Sanofi a dezvoltat si un vaccin anti covid, actualmente in teste clinice, in asa zisa faza 3, urmand sa fie scos pe piata la sfarsitul anului 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *