Scădere dramatică a transportului aerian de pasageri în 2020

Transportul aerian de pasageri pe plan global a înregistrat în februarie un declin de 89%, faţă de perioada similară din 2020, pe fondul creşterii numărului de infecţii cu coronavirus, şi nu există încă semne de redresare a sectorului aviaţiei, a anunţat miercuri Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA).

„Transportul aerian de pasageri pe plan global a înregistrat în februarie un declin de aproape 89% şi nu vedem semne de redresare în actualul mediu”, a afirmat Willie Walsh, noul directorul general al IATA.

Companiile aeriene din întreaga lume şi-au lăsat la sol majoritatea flotei pentru a-şi prezerva numerarul, pe fondul restricţiilor severe de călătorie menite să încetinească răspândirea epidemiei. Ele se confruntă cu presiuni imense asupra nivelului lichidităţilor, iar aproape jumătate dintre operatorii aerieni ar putea intra în faliment în următoarele săptămâni, dacă nu se vor lua măsuri pentru sprijinirea industriei, a avertizat recent IATA.

Revenirea, abia în 2024

IATA a prognozat o revenire lentă a traficului aerian, urmând ca abia în 2024 să fie înregistrat un nivel de trafic similar cu cel de dinainte de criză, iar anul următor numărul pasagerilor va fi cu 30% sub nivelul din 2019.

Vezi si:  Amendă pentru Apple, în Brazilia

Recent, Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni a anunţat că la mijlocul lunii aprilie va fi lansat pe o platformă Apple un permis de călătorie digital pentru rezultatele testelor COVID-19 şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale.

Permisul de călătorie digital, în prezent în fază de testare, fusese planificat să fie lansat la finalul lunii martie.

Vicepreşedintele regional al IATA pentru Africa şi Orientul Mijlociu, Kamil Alawadhi, a declarat miercuri că se aşteaptă la lansarea pe platforma Apple în jurul datei de 15 aprilie şi, ulterior, pe o platformă Android.

„Dar aplicaţia va avea succes numai după ce va fi adoptată de companiile aeriene, de ţări şi de operatorii aeroporturilor”, a explicat Alawadhi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *