Se poate obtine un credit imobiliar cu venituri din strainatate?

capitalul

Foarte multi romani si-au luat viata-n dinti si au plecat peste hotare cu speranta de a gasi un trai mai bun si a strange banii necesari pentru o viata decenta. Multi dintre ei viseaza sa se intoarca in tara si sa isi cumpere o locuinta. Cu toate acestea, achizitia unei locuinte cu bani cash se poate dovedi destul de dificila, daca nu chiar imposibila, fapt pentru care oamenii sunt nevoiti sa caute alternative.

Creditul bancar este principala alternativa prin care un om va putea sa intre in posesia unei locuinte noi. Totusi, atunci cand vine vorba de bani obtinuti in strainatate, acordarea unui credit poate sa fie destul de dificila.  Nu este imposibila, insa.

Care sunt conditiile pentru contractarea unui credit imobiliar cu venituri din strainatate?

  • in primul rand, trebuie respectate conditiile general necesare ale fiecarei banci care acorda credite imobiliare;
  • trebuie sa se calculeze cu atentie valoarea viitoarea ratei si capacitatea de plata. Pentru a nu aparea impedimente pe parcursul perioadei de rambursare, se recomanda utilizarea unui calculator credit imobiliar;
  • trebuie sa se sa se prezinte garantii reale, respectiv o ipoteca imobiliara, un girant sau conturi cu suficient de multi bani pe ele;
  • trebuie sa se sa se prezinte documente traduse legalizat care atesta realizarea de venituri din strainatate, printre acestea numarandu-se: un document emis de angajator care sa cuprinda toate informatiile necesare despre salariu, ce trebuie prezentat atat in format original, cat si sub forma de copie tradusa legalizat; actele aditionale aferente contractului de munca, traduse si legalizate; dovada prin care autoritatea fiscala a tarii a luat in evidenta modul in care sunt realizate veniturile, tradusa si legalizata.

Care sunt pasii necesari pentru obtinerea unui credit imobiliar cu venituri din strainatate?

Primul pas consta in depunerea actelor la o sucursala a bancii cu care se doreste colaborarea, dupa care se va obtine pre-aprobarea. Cel de-al doilea pas consta in analizarea juridica a imobilului ce se doreste a fi achizitionat. Dupa aceasta etapa, se va obtine aprobarea finala pentru creditul imobiliar, dupa care urmeaza semnarea contractelor.

Care este cea mai buna optiune de credit? In euro sau in lei?

Daca veniturile sunt obtinute in euro,  pe cardul de credit in euro atuncieste recomandata rambursarea creditului in euro, deoarece nu se vor pierde deloc bani la conversie. Daca printre sursele de venit din care se platesc ratele exista si unele platite in lei, creditul in moneda locala s-ar putea sa fie mai avantajos.

Care sunt locuintele cel mai usor acceptate de banci pentru creditare

Cele mai apreciate locuinte de catre banci sunt cele noi. Pe www.sudrezidential.ro poti gasi o multime de locuinte noi, de la garsoniere, pana la apartamente cu 2, 3, 4 camere, case pe un nivel sau case pe doua niveluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *