Secretele unui cappuccino perfect

q3yq1w727yjgy36

q3yq1w727yjgy36În ziua de astăzi cafeaua reprezintă una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Cafeaua are foarte multe proprietăți benefice corpului și se poate consuma în mai multe feluri. Printre cele mai comandate lucruri din meniul unui restaurant sau al unui pub sunt băuturile pe bază de cafea.

Principiile unui cappuccino corect

Cappuccino este una dintre cele mai populare băuturi din lume și conține un amestec de espresso, lapte fiert și spumă de lapte. Acesta a apărut odată cu lansarea pe piață a espressorului.

La prepararea băuturii cappuccino ai posibilitatea de a alege gustul acestuia, adică de a alege cantitatea de lapte adăugată, spuma sau cantitatea de cafea. Unele persoane adaugă la cappuccino ciocolată rasă sau scorțișoară pentru un gust mai savuros.

Cum se prepară?

Cappuccino clasic se prepară după cum am spus și mai sus, dintr-un espresso combinat cu lapte și spumă de lapte. Datorită notorietății pe care o are această băutură în zilele noastre, au apărut diverse rețete care au devenit foarte variate.

Alte rețete de cappuccino

Mai jos vei găsi diferite tipuri de cappuccino pe care le poți prepara în locația ta sau chiar la tine acasă.

Cappuccino vienez – Primul pas este de a pune într-o ceașcă 10 grame de sirop de ciocolată peste care torni un espresso fierbinte. Se adaugă frișca și se decorează cu fulgi de ciocolată, scorțișoară, cacao.

Cappuccino Italian – Acesta este unul dintre cele mai ușoare tipuri de cappuccino de preparate. Ceașca cappuccino se încălzește înainte de preparare la un dispozitiv cu aburi, apoi prepare espresso scurt peste care torni spumă de lapte. Esențial este ca aceasta să rămână la suprafață.

Cappuccino scuro – Este asemănător celui italian, diferența fiind faptul că vei adăuga un espresso lung sau două shoturi de espresso scurt. Se pune doar o linguriță de lapte și un deget gros de spumă.

Cappuccino chiaro – Rețeta este foarte asemănătoare cu cea clasică, diferența fiind că se va adăuga o cantitate de 25ml de cafea. Se adaugă o lingură mare de spumă în mijlocul băuturii.

Cappuccino de casă – Dacă nu ai espressor acasă și vrei să bei un cappuccino, se poate realiza după metodele tradiționale. Se prepare cafeaua, se încălzește laptele la foc mic și se spumează cu ajutorul unui blender.

Elemente care fac diferența

dvkt59vxv5jk63g(1)

Este foarte important să ții cont de câteva detalii pentru a putea prepara cele mai savuroase cappuccino. Servirea băuturii este la fel de importantă ca și gustul acesteia. RoseHome ține cont de acest lucru, iar tocmai din acest motiv avem o gamă foarte variată de cești cappuccino.

Cafeaua trebuie să fie una de calitate, cafea Arabica, deoarece gustul acesteia este mai dulce, tăria fiind specifică pentru un cappuccino extraordinar.

Laptele condensat care are peste 10% grăsime este cea mai bună opțiune deoarece este cel mai gras și mai gustos. Pentru a obține un gust și mai delicios se pot adăuga diferite arome, de la mirodenii la siropuri și lichioruri. Spre exemplu, lichiorul de cafea, crema de whiskey, siropurile de caramel, amaretto sau lămâia și condimentele precum scorțișoara, pudra de cacao sau cardamomul vor oferi un gust inedit băuturii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *