Șeful de la Mercedes se mută la Aston Martin

Producătorul auto britanic Aston Martin a confirmat marţi că Tobias Moers, şeful Mercedes-AMG, va deveni de la 1 august director general, înlocuindu-l pe Andy Palmer, care a demisionat luni.
În weekend, publicaţia Financial Times anunţase înlocuirea lui Palmer, chiar înainte ca acesta să fie informat.
„Board-ul a stabilit că este timpul acum pentru o nouă conducere pentru a duce la îndeplinire planurile noastre”, a afirmat preşedintele Aston Martin Lagonda, Lawrence Stroll.
Compania a informat că Moers şi-a construit o reputaţie transformând afacerea într-un mediu dificil în timpul celor 25 de ani în care a avut poziţii de conducere la Daimler.
Aston Martin, un producător renumit pentru maşinile sale utilizate de către faimosul agent secret James Bond, trece în prezent printr-o perioadă dificilă, în condiţiile în care preţul acţiunilor s-a prăbuşit după flotarea din luna octombrie 2018.
Compania cu o vechime de 107 ani a raportat la începutul acestei luni pierderi semnificative în primul trimestru, după ce vânzările au scăzut cu aproape o treime din cauza pandemiei de coronavirus.
„Este evident că am suferit o lovitură serioasă din partea COVID-19, începând cu China în ianuarie, dar a devenit mai clar după ce virusul s-a răspândit în Europa şi SUA”, a declarat, la începutul lunii mai, Andy Palmer.
În luna ianuarie a acestui an, miliardarul canadian Lawrence Stroll a preluat o participaţie de aproape 20% la Aston Martin pentru 263 milioane de dolari, într-un moment în care grupul auto trecea printr-o perioadă dificilă şi căuta să strângă noi fonduri.

Vezi si:  Tesla isi dezvaluie noul pick-up truck

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *