Skoda investește în mașini electrice

Producătorul auto ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen AG, a anunţat că va investi aproximativ 2,5 miliarde de euro în următorii cinci ani cu noile tehnologii, mai mult de jumătate din sumă fiind alocată investiţiilor în vehicule electrice.

De asemenea, vor fi modernizate fabricile şi se va investi în digitalizare.

„Anul acesta va reprezenta probabil o altă provocare majoră. Ne aşteptăm ca performanţele Skoda să se îmbunătăţească, iar vânzările să depăşească semnificativ nivelul de anul trecut”, a afirmat directorul financiar Klaus-Dieter Schuermann.

Piaţa de bază a Skoda în Europa va fi electrică în viitor, a apreciat directorul general Thomas Shaefer, care a dat ca exemplu începerea producţiei la modelul complet electric Enyaq iV.

Cel mai mare exportator ceh a raportat miercuri un declin de 54,5% a profitului operaţional anul trecut, la 756 milioane de euro, în timp ce vânzările au scăzut cu 13,8%, la 17,10 miliarde de euro, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi a închiderii fabricilor.

Un milion de vehicule pe an

Pentru al şaptelea an consecutiv, Skoda a livrat pe plan global peste un milion de vehicule în 2020, deşi livrările au scăzut cu 19% faţă de 2019.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

SEAT, subsidiara spaniolă a grupului Volkswagen AG, vrea să amplaseze o fabrică de baterii în apropierea fabricii sale auto din Barcelona, pentru a sprijini producerea de vehicule electrice din 2025, cu condiţia obţinerii de sprijin financiar, a anunţat luni preşedintele Wayne Griffiths, transmite Reuters.

Wayne Griffiths a confirmat planurile SEAT de a lansa un model electric urban în 2025 , pe care vrea să îl producă la uzina sa din Martorell, în apropiere de Barcelona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *