Skoda – noul SUV 100% electric va fi botezat…ENYAQ

Viitorul SUV 100% electric de la Skoda, bazat pe platforma modulara MEB va fi botezat ENYAQ.

Dar de ce ENYAQ mai exact ? Skoda a anuntat cu mandrie ca a gasit un nume pentru noul suv 100% electric. Primul model Skoda bazat pe noua platforma modulara 100% electrica (MEB) va purta numele oficial de ENYAQ. Cu acest prim SUV 100% electric, Skoda reuseste sa stabileasca o noua nomenclatura care combina E-ul de referinta in ceea ce priveste electromobilitatea cu Q care caracterizeaza ultima litera din familia SUV-ului de succes apartinand marcii Skoda. Cu noul ENYAQ, constructorul de automobile ceh a trecut la o noua etapa in abordarea sa in ceea ce priveste electromobilitatea.

Daca numele de SUV-uri lansate pana in prezent de Skoda (Kamiq, Kodiaq si Karoq) reprezinta derivate din limba inuitilor din Canada si din Groenlanda, limba irlandeza a reprezentat inspiratia pentru cele mai recente modele lansate de constructor. ENYAQ reprezinta un derivat al substantivului irlandez « enya » care inseamna « sursa de viata ». Enya provine si de la irlandezul « Eithne » care inseamna esenta, spirit sau principiu. Gama  de SUV-uri electrice de la Skoda va relua in egala masura denumirea care incepe cu E si se termina cu Q.

Vezi si:  Fuziunea dintre PSA și Fiat, anchetată de Comisia Europeană

Skoda a declarat ca Enyaq se vrea a fi o masina autentica, plina de caracter si vie, usor de pronuntat si memorat si se afla in perfecta concordanta cu noua era a companiei care anul acesta va sarbatori 125 de ani de existenta. Sa ne amintim ca Skoda a lansat deja un vehicul electric denumit Citigo IV, o mica citadina. Skoda ENYAQ reprezinta viitorul model dintr-o serie de 10 modele electrificate care vor fi lansate de Skoda pana la finalul anului 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *