Skoda – noul SUV 100% electric va fi botezat…ENYAQ

Viitorul SUV 100% electric de la Skoda, bazat pe platforma modulara MEB va fi botezat ENYAQ.

Dar de ce ENYAQ mai exact ? Skoda a anuntat cu mandrie ca a gasit un nume pentru noul suv 100% electric. Primul model Skoda bazat pe noua platforma modulara 100% electrica (MEB) va purta numele oficial de ENYAQ. Cu acest prim SUV 100% electric, Skoda reuseste sa stabileasca o noua nomenclatura care combina E-ul de referinta in ceea ce priveste electromobilitatea cu Q care caracterizeaza ultima litera din familia SUV-ului de succes apartinand marcii Skoda. Cu noul ENYAQ, constructorul de automobile ceh a trecut la o noua etapa in abordarea sa in ceea ce priveste electromobilitatea.

Daca numele de SUV-uri lansate pana in prezent de Skoda (Kamiq, Kodiaq si Karoq) reprezinta derivate din limba inuitilor din Canada si din Groenlanda, limba irlandeza a reprezentat inspiratia pentru cele mai recente modele lansate de constructor. ENYAQ reprezinta un derivat al substantivului irlandez « enya » care inseamna « sursa de viata ». Enya provine si de la irlandezul « Eithne » care inseamna esenta, spirit sau principiu. Gama  de SUV-uri electrice de la Skoda va relua in egala masura denumirea care incepe cu E si se termina cu Q.

Vezi si:  5 motive pentru care CFMoto 650NK este  motocicleta ideală pentru oraș

Skoda a declarat ca Enyaq se vrea a fi o masina autentica, plina de caracter si vie, usor de pronuntat si memorat si se afla in perfecta concordanta cu noua era a companiei care anul acesta va sarbatori 125 de ani de existenta. Sa ne amintim ca Skoda a lansat deja un vehicul electric denumit Citigo IV, o mica citadina. Skoda ENYAQ reprezinta viitorul model dintr-o serie de 10 modele electrificate care vor fi lansate de Skoda pana la finalul anului 2022.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *