Social Commerce: fiecare generatie are propria platforma preferata

Retelele sociale au devenit canale de vanzare, dar impactul lor variaza foarte mult in functie de grupa de varsta a cumparatorilor…

Fiind cele mai importante locuri de partajare, nu este surprinzator ca retelele sociale au devenit si locuri de cumparare.

Potrivit celui mai recent sondaj Bazaarvoice, 100% dintre consumatorii chestionati au cumparat deja un produs pe baza unei recomandari din partea unui alt cumparator care si-a impartasit opinia online.

Cand vine vorba de comertul social, acesta este insa singurul punct comun care leaga toate categoriile de varsta in activitatea lor pe internet…

De la TikTok la Facebook, platforme diferite pentru audiente diferite

Popularitatea si modelele de utilizare a platformelor variaza considerabil in functie de grupa de varsta a utilizatorilor de internet intervievati.

Pentru cei mai tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, Tik Tok este de departe cea mai populara platforma pentru descoperirea de noi produse (49%), in timp ce Instagram (26%) se situeaza pe locul al doilea, lasand Facebook (5%) mult in urma.

Vezi si:  Ce trebuie sa stii despre outplacement

Pentru persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, TikTok (30%) si Instagram (30%) sunt la fel de populare in fruntea listei, Facebook aflandu-se in urma lor (15%).

La celalalt capat al scalei, pentru cei cu varsta de 35 de ani si peste, Facebook este cea mai populara retea, TikTok fiind in urma ei.

Preferintele generationale in achizitiile online

Atunci cand vine vorba de cumpararea de produse reperate anterior pe una dintre aceste platforme, cifrele arata acelasi model.

Persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani prefera TikTok (32%), urmata de Instagram (28%), YouTube (11%) si Facebook (8%).

Pentru persoanele de peste 35 de ani, Facebook este din nou cel mai popular intermediar, in timp ce TikTok are rezultate mai putin bune.

Tendinta este usor diferita in cazul persoanelor cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, pentru care Instagram (31%) si Facebook (30%) sunt la egalitate, urmate de TikTok (21%) si Youtube (13%).

Vezi si:  E-commerce: tendinte de urmat indeaproape in 2021

Adaptarea strategiei de marketing: nevoia de diferentiere

In fata acestor constatari, marcile pot invata din ele: trebuie sa isi adapteze strategiile pentru a se alinia la platformele preferate de fiecare segment demografic.

Diferenta dintre generatii este evidenta pe retelele de socializare si determina obiceiurile de utilizare si de cumparare.

Marcile trebuie sa se adapteze rapid pentru a profita de oportunitatile oferite de fiecare platforma si sa ofere continut personalizat pentru a satisface nevoile si preferintele unice ale fiecarui grup de varsta…

 

Sursa:  https://comarketing-news.fr/social-commerce-a-chaque-generation-sa-plateforme-privilegiee/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *