Social Shopping, noua modalitate de a face cumparaturi

Atunci cand navigam pe retelele sociale, rare sunt ocaziile in care nu dam de publicitate, reclama, fie la haine, fie la vacante. Numai putin de 6,4 miliarde de utilizatori activi lunari sunt contabilizati de retelele sociale, drept urmare, nu este de mirare faptul ca au devenit un canal de vanzare.

Ce este Social Shopping?

Pentru toti cei care inca nu cunosc termenul de “social shopping” din limba engleza le spunem ca este vorba despre comert social.

Astfel, retelele sociale se transforma in platforme dedicate divertismentului si efectuarii de cumparaturi online. Scopul este acela de a asigura procesul de achizitionare direct de pe reteaua sociala. Clientul nu va mai fi nevoit sa migreze spre site-ul web, va putea cumpara direct de pe platforma.

Pentru a-ti creste vanzarile, daca detii un site de e-commerce, trebuie sa mizezi in anul ce vine pe social shopping. Astfel, dupa ce ai inteles ce este social shopping, va trebui sa raspunzi la urmatoarea intrebare:

Vezi si:  Caruciorul 3 in 1 te invata cum sa explorezi lumea in siguranta, alaturi de cel mic

Care sunt avantajele pentru afacerea ta e-commerce de a te lansa in social shopping?

– O experienta de cumparare online rapida si lipsita de griji;
– Cresterea vanzarilor mobile;
– Notorietatea marcii;

Exista deja numeroase retele sociale insa te putem ajuta sa alegi retelele sociale de folosit pentru a atrage clientela.

Facebook si Instagram

Pe piata de social media Facebook este cea mai veche retea sociala. Marketplace-ul implementat de Facebook permite atat persoanelor fizice cat si celor private sa isi vanda produsele. Insa, nu este locul potivit pentru profesionistii care genereaza un catalog important de produse.

Drept urmare, pentru a reactiona la aceasta problema, Facebook a dezvoltat Facebook Shops.

Instagram, un precursor a social shopping poseda numeroase functionalitati de shopping.

Snapchat

Snapchat se alatura si el Social Shopping-ului cu Native Store. Deocamdata nu este atat de cunoscut pentru cumparaturi online ca precedentele retele sociale prezentate insa viitorul suna bine.

Sursa: https://neads.io/blog/le-social-shopping-le-nouveau-moyen-de-faire-ses-achats/

Vezi si:  Tehnici de storytelling originale care functioneaza

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *