S&P a decis sa mentina ratingul la BBB

Tara noastra a solicitat apel la decizia de evaluare a ratingului S&P Global Ratings si s-a acceptat acest apel, acest lucru aratandu-se intr-un comunicat al agentiei de rating. Perspectiva se va comunica insa abia peste doua saptamani. Se pare ca aceasta urma sa fie una negativa insa promisiunea facuta de autoritati, aceea de a modifica OUG 114 a reusit sa convinga agentia sa mai aiba putina rabdare.

S&P Global Ratings a stabilit faptul ca au fost indeplinite toate conditiile necesare pentru formularea unui astfel de apel, toate fiind in conformitate cu procedurile si politicile sale. Astfel, s-a luat decizia ca agentia sa se abata putin de la calendarul din 2019 pentru ca acest apel sa fie rezolvat. Totul urmeaza sa fie rezolvat in maxim doua saptamani. Ratingurile Romaniei continua sa fie sustinute de catre nivelurile moderate ale datoriei externe private si publice. Eficacitatea institutionala a tarii noastre ramane una destul de slaba ceea ce nu face decat sa constranga ratingurile.

Vezi si:  Băncile vor fi taxate suplimentar, în Spania

Vineri, existau mai multe surse pe piata care indicau faptul ca cel mai probabil scenariu in acest caz este cel in care calificativul va fi mentinut (BBB) insa perspectiva va fi modificata din una stabila in una negativa. Se pare ca se confirma informatia anuntata de curand de catre Victor Ponta conform careia Darius Valcov si Orlando Teodorovici au trimis spre agentia de rating o scrisoare in care promit ca vor schimba in maxim doua saptamani forma Ordonantei 114.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *