Spania înregistrează o creștere a numărului de turiști

Numărul vizitatorilor străini în Spania a crescut la 2,2 milioane în iunie, un avans de aproape zece ori faţă de perioada similară a anului trecut, când ţara era în carantina, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică din Spania (INE).

Numărul de turişti încă este cu 75% sub nivelul înregistrat în iunie 2019, când au fost aproximativ 8,8 milioane de vizitatori străini în Spania.

În plus, turiştii străini care au vizitat Spania au cheltuit 2,42 miliarde euro (2,87 miliarde de dolari) în iunie, în creştere faţă de aproximativ 133,9 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, a precizat INE.

Spania crede în continuare că va atrage 45 de milioane de turişti străini în acest an, în pofida restricţiilor de călătorie care sunt impuse în continuare britanicilor, cel mai important contingent de turişti străini, a afirmat luna trecută ministrul Turismului, Reyes Maroto.

În 2019, Spania a primit 83,5 milioane de turişti străini, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea, după Franţa, în topul celor mai importante destinaţii turistice mondiale. Însă, anul trecut, pandemia de Covid-19 a condus la diminuarea sosirilor de turişti cu 77%.

Vezi si:  Sectorul imobiliar va fi mai sarac dupa Covid-19

Doar 9 milioane de turiști în 2020

„Încă putem recupera jumătate din turismul internaţional în acest an, este un obiectiv prudent”, a declarat Reyes Maroto, într-un interviu acordat cotidianului El Pais.

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut în 2019. În 2020, din cauza restricţiilor de călătorie impuse ca urmare a pandemiei, turismul a contribuit cu doar 4% – 5% la Produsul Intern Brut, conform estimărilor analistului Maria Jesus Fernandez, de la Funcas.

Spania a primit doar 19 milioane de turişti străini anul trecut, un nivel care nu a mai fost înregistrat din 1969. De asemenea, cheltuielile turiştilor străini în 2020 au scăzut cu 78,5%, la 19,74 miliarde de euro.

Pe ansamblul anului trecut, economia spaniolă a înregistrat o scădere de 10,8%. Banca Centrală a Spaniei se aşteaptă în acest an la un avans al PIB-ului de 6,2%, în timp ce Guvernul previzionează o creştere de 6,5%.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *