Sportiva, urbana si electrica – noua masina Nissan

Nissan continua sa dezvolte vehicule electrice, pe care le descrie ca fiind o „solutie de mobilitate suprema”.

Nissan, considerat unul dintre pionierii mobilitatii cu emisii zero cu modelul LEAF, a lansat recent numaratoarea inversa pentru o autonomie 100% electrica in Europa. Marca isi propune ca pana in 2030 sa aiba 100% vehicule electrice vandute in Europa, iar in acest sens, toate noile modele Nissan lansate pe Batranul Continent vor fi 100% electrice.

Un viitor 100% electric (si) pentru Nissan

Deja foarte avansata in segmentul electrificarii, marca japoneza isi continua programul de investitii in echipele sale europene de design si cercetare si dezvoltare. Pe malul unui canal care margineste Nissan Design Europe (NDE), producatorul a prezentat „Concept 20-23”, un concept de vehicul electric urban si sportiv, care celebreaza cea de-a 20-a aniversare a deschiderii studioului Paddington din Londra.

Intre timp, la Nissan Technical Centre Europe (NTCE), unde echipa de cercetare si dezvoltare a Nissan sarbatoreste anul acesta cea de-a 35-a aniversare, se testeaza conducerea autonoma, cunoscuta sub numele de evolvAD, in conditii reale. In total, in ambele locatii este in desfasurare un program de investitii in valoare de peste 40 de milioane de euro pentru a dezvolta viitorul automobilului.

Vezi si:  Ultima modă la Paris: Pescar de trotinete

Makoto Uchida, presedinte si CEO al Nissan, a declarat: „Vehiculul electric este solutia de mobilitate suprema. Mai mult de un milion de clienti s-au alaturat deja aventurii noastre si au descoperit placerea de a conduce un vehicul Nissan 100% electric. Nu va mai exista cale de intoarcere”.

Nissan a confirmat deja doua viitoare modele 100% electrice pentru Europa. Unul dintre ele va fi un vehicul compact complet nou, care va succeda iconicului Micra ca model de intrare in gama Nissan. Celalalt vehicul va fi construit la uzina Nissan din Sunderland, in Marea Britanie, ca parte a proiectului EV36Zero.

La nivel global, ca parte a programului Nissan Ambition 2030, Nissan intentioneaza sa lanseze nu mai putin de 27 de vehicule electrificate, inclusiv 19 vehicule 100% electrice, pana in 2030. In aceasta perioada, Nissan va introduce, de asemenea, o tehnologie fara cobalt pentru a reduce costul bateriilor pentru vehiculele electrice cu 65% pana in 2028.

Sursa:  https://www.presse-citron.net/sportif-urbain-et-electrique-voici-le-nouveau-bolide-signe-nissan/

Vezi si:  Ce masina SUV pentru familie poti alege in 2021?

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *