Steven van Groningen părăsește Raiffeisen Bank România după 20 de ani

Grupul Raiffeisen Bank International l-a desemnat pe Zdenek Romanek în funcţia de director general al Raiffeisen Bank România, în urma unui proces de selecţie internaţională, se precizează într-un comunicat remis vineri de Raiffeisen Bank România.

Zdenek Romanek se va alătura echipei Raiffeisen Bank începând cu data de 1 februarie 2022 şi va prelua mandatul după aprobarea de către Banca Naţională a României.

Actualul preşedinte şi director general al Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, îşi va încheia astfel mandatul de 20 de ani şi va fi cel care va asigura conducerea băncii în perioada de tranziţie.

Zdenek Romanek este un bancher cu o experienţă de peste 20 de ani în servicii financiare (banking, asigurări, investiţii) şi în consultanţă de management, cu o expunere internaţională largă, atât în Europa Centrală şi de Est cât şi în Europa de Vest, SUA sau Asia (Singapore şi Hong Kong).

„În ultimii şase ani, a fost membru al Comitetului Director şi vicepreşedinte retail la Slovenska Sporitelna, unde a coordonat totodată transformarea digitală a băncii, iar la nivelul grupului Erste a participat la strategia şi transformarea digitală şi a condus activitatea de
bancassurance”, se menţionează în comunicatul Raiffeisen Bank România.

Vezi si:  Cat de important este salariul minim in momentul solicitarii unor credite nebancare

De altfel, Zdenek Romanek a apreciat că băncile îşi pot servi mai bine clienţii cu ajutorul tehnologiei.

„Cred că băncile pot face mult mai mult pentru clienţii lor dacă folosesc mai mult şi la scară mare, în viaţa de zi cu zi, tehnologiile deja existente. România este o ţară şi o piaţă bancară extrem de interesantă şi aştept cu nerăbdare să lucrez pentru Raiffeisen şi să mă implic în poziţionarea băncii pentru viitor alături de noii mei colegi”, a precizat Zdenek Romanek, citat în comunicatul Raiffeisen Bank România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *