Suntem pe primul loc la reducerea exporturilor catre Rusia

Doar patru tari din Uniunea Europeana si-au redus exporturile catre Federatia Rusa. In timp ce mai multe state comunitare, practic, si-au dublat exporturile catre rusi. Statistica a fost intocmita de autoritatile de la Moscova.

Cele patru tari care si-au redus masiv exporturile de marfuri catre Rusia in luna iunie sunt :

  • Romania – o reducere a exporturilor cu 44 la suta;
  • Belgia – o reducere a exporturilor cu 15 la suta;
  • Franta – o reducere a exporturilor cu 6 la suta;
  • Italia – si-a redus exporturile catre Federatia Rusa cu doar 1 procent.

In timp ce aceste patru tari au redus exporturile, chiar daca simbolic in cazul Frantei si Italiei, alte tari UE au livrat marfuri dublu in Federatia Rusa, fara probleme: Suedia (exporturile catre rusi au crescut de 2,6 ori), Grecia (exporturile catre Rusi au crescut de 2,3 ori), Irlanda si Croatia (au exportat in Federatia Rusa de 2,1 ori mai multe marfuri).

De asemenea, alte tari care si-au sport exporturile catre Rusia sunt Ungaria (+55 la suta), Danemarca (+ 82 la suta), Letonia (+ 89 la suta), Polonia (+ 50 la suta) si Portugalia (+ 69 %).

Cei mai mari exportatori catre Rusia, in luna iunie, au fost Germania, cu marfuri in valoare de 1,2 miliarde euro, Italia, cu 537 milioane de euro, si Polonia, cu 403 milioane euro. Urmeaza Tarile de jos, cu exporturi care au ajuns la 285 de milioane de euro si Finlanda, 242 milioane euro.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *