Tesla a obtinut acordul autoritatilor sanitare pentru a-si redeschide portile in aceasta saptamana

Autoritatile sanitare californiene au anuntat recent ca uzina Tesla din Fermont isi poate relua activitatile din aceasta saptamana. Asta daca masurile de siguranta adecvate vor fi luate si respectate si corect aplicate. Intr-un comunicat publicat pe Twitter departamentul de sanatate publica, din comitatul Alameda, California, a declarat ca a studiat planul de prevenire si de control al virusului Covid-19 de catre Tesla pentru uzina sa de la Fremont, in cadrul directivelor guvernatorului californian Gavin Newsom, pentru redeschiderea companiilor din Stat.

Patronul Tesla, Elon Musk a luptat cu autoritatile locale responsabile in ceea ce priveste deschiderea uzinei si Tesla a trebuit sa faca fata unor reactii negative din cauza faptului ca si-a redeschis productia, in ciuda directivelor locale. Societatea a intentat un proces contra comitatului Alameda care a declarat carantina in luna martie, un lucru care a dus inevitabil la inchiderea portilor uzinei. Elon Musk a criticat aceste masuri, destinate sa franeze propagarea virusului Covid -19, calificandu-le drept „fasciste”, afirmand ca acestea violeaza in mod fundamental drepturile prevazute de Constitutie.

Vezi si:  Grupul Volkswagen, pe minus din cauza pandemiei

Conform directivelor locale actuale, doar companiile cu o activitate esentiala sunt autorizate sa functioneze. Presedintele american Donald Trump l-a sustinut pe Elon Musk pentru ca uzina sa se poata redeschide. Acesta a declarat: „California ar trebui sa lase uzina Tesla si pe Elon Musk sa isi deschida portile ACUM. Acest lucru poate sa fie facut foarte repede si in conditii de deplina siguranta.”

Iar sursele interne ale firmei spun ca Tesla isi va putea redeschide complet cate de curand a sa Gigafactory unde produce baterii pentru masinile sale electrice.

Deci in 18 mai la doua saptamani dupa ordonanta din 4 mai s-au implinit doua saptamani de la relaxarea restrictiilor. Deci se vor autoriza unele activitati suplimentare pentru formele locale, aici intrand si Tesla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *