Tesla are comenzi in valoare de 80 de miliarde de dolari pentru un vehicul care inca nu exista

Intarzierea lui Cybertruck a facut ca acest pick-up sa fie si mai spectaculos decat era initial.

Inca de la prezentarea sa, pe data de 21 noiembrie 2019, Cybertruck inca nu a ajuns pe sosele, nu a ajuns sa fie comercializat. Si se pare ca inca intarzie sa apara…luna trecuta chiar a disparut de pe site-ul oficial Tesla…

Cu atatea luni intarziere, nu mai are nicio scuza. Insa, Cybertruck isi pastreaza viitorii clienti inca in suspans dintr-un singur motiv: nu poseda inca niciun omolog la fel de original in 2021. Drept urmare, nu exista inca niciun fel de concurenta pe piata pick-up-urilor electronice. Primele livrari ale modelului Ford F-150 Lightning sunt asteptate pentru primavara anului 2022.

Si acesta si-a inceput campania de promotie in primavara anului 2019 – insa doar prin intermedoiul unui clip video – fara prezentare pe scena. Rezultat, Cybertruck este de departe cel mai asteptat, cu 1,2 milioane de unitati precomandate.

Vezi si:  Ce amendă piperată plătesc românii care uită să încheie o poliţă rca nouă

80 de miliarde de dolari in suspans

Problema este ca Tesla a blocat fondurile clientilor sai pentru a garanta dorinta de cumparare. Pe site, clientii puteau sa rezerve un exemplar pentru doar 100 de dolari. Daca este sa multiplicam suma de 100 de dolari cu numarul de rezervari, ajungem la suma de 80 de miliarde de dolari. Este interesant de notat faptul ca Tesla nu a inregistrat majoritatea din rezervari in timpul prezentarii ofciiale a acetui pick-up. Precomenzile au crescut de-a lungul trecerii timpului.

In iunie 2020, Elon Musk spunea pe Twitter ca 650 000 de clienti au precomandat un Cybertruck. Tesla nu a intrat deci in posesia celor 80 de miliarde dedolari de mai bine de doi ani insa toate aceste precomenzi au un veritabil impact asupra trezoreriei sale.

Vom vedea daca Tesla decide sau nu sa modifice grila de tarife, prezentand o varianta modificata pentru Cybertruck.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *