Tesla isi dezvaluie noul pick-up truck

Iata noul pick-up truck de la Tesla. Sub un design futurist, firma californiana propune un vehicul care dispune de o autonomie de 800 de kilometri si de performante impresionante.

In cautarea unei rentabilitati de durata, Tesla « ataca » unul din segmentele automobile cele mai populare – pick-up-urile. In timpul unui eveniment organizat la Los Angeles, presedintele firmei californiene de masini electrice a dezvaluit un model nou, cu numarul 7 de altfel, care va intra fara indoiala rapid in concurenta cu Ford si viitorul sau F-150 electric.

Anuntul facut in seara evenimentului este asteptat cu nerabdare de mai multi ani. Niciodata o noutate de la Tesla nu a fost atat de anticipata. Zvonurile au fost intretinute atat de Elon Musk cat si de o multime de concepte imaginate de ilustratori, chiar si de unele proiecte nebune cum este cel al unei tinere de pe YouTube care isi imagineaza Model 3 transformat in pick-up.

Este pentru prima data cand Tesla dezvaluie un vehicul care s-ar putea indrepta spre o clientela profesionala in ceea ce priveste transportul marfii sau materialelor. Ceea ce inseamna ca trebuie sa fie la inaltime din punct de vedere practic, pe langa nivelul tehnologic.

Vezi si:  Ajutor de la stat pentru sectorul auto din Spania

Elon Musk a declarat ca pentru design-ul acestui pick-up truck s-a inspirat impreuna cu echipa sa din Blade Runner. Caroseria este din otel inoxidabil ceea ce ii confera un look si mai futurist. Cybertruck va deveni concurentul direct pentru F-150 de la Ford, propunand totodata performante demne de un Porsche. Pe hartie, 3 versiuni vor fi propuse. Cel mai performant model – care va fi dotat cu 3 motoare electrice – va fi capabil sa ajunga de la 0 la 96km/h in doar 6,5 secunde. Pick-up-ul este disponibil la un pret incepand cu 39.900 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *