Tesla lanseaza un nou model intr-un climat de incertitudine

Modelul Y, un SUV electric compact, propus pentru suma de 39 000 de dolari va fi disponibil incepand cu anul 2020.

Un plafon panoramic, o autonomie maxima de 480 de kilometri si un pret care se vrea a fi abordabil…Elon Musk a facut senzatie prezentand o noua Tesla-modelul Y (pronuntat why), joi, 14 martie, la Hawthorne, in apropiere de Los Angeles, in centrul design-ului marcii de automobile electrice pe care extravagantul antreprenor a creat-o in urma cu 15 ani.

Momentul nu a fost unul lipsit de importanta. Modelul Y este al cincilea autovehicul Tesla care a vazut lumina zilei incepand cu anul 2003, dupa Roadster, Model S, Model X si Model 3. Este vorba despre un SUV compact – cu alura de 4X4, cu siguranta pe placul consumatorilor – al doilea SUV al marcii dupa un model din gama premium, Model X, vandut in Europa la un pret de 88 700 de euro.

Acest nou model vine sa sprijine Model 3, aceasta a fost dorinta lui Elon Musk. Acesta din urma si-a exprimat intentia de a democratiza gama si sa introduca marca californiana – mai precis vehiculul electric – in aventura productiei industriale de masa. Modelul de baza, standard, se va comercializa la un pret incepand de la 39 000 de dolari. Versiunile mai performante vor fi vandute la un pret incepand de la 55 000 de euro.

Vezi si:  Viitoarea ta Audi va fi compatibila cu reteaua 5G

Un debut de an de cosmar pentru Elon Musk. Amatorii marcii, care a schimbat radical imaginea vehiculului electric, trebuie sa mai aiba putina rabdare pana cand vor reusi sa se bucure de modelul Y. Livrarile vor incepe abia in toamna anului 2020. Trebuie sa se rezolva mai ntai dificultatile de productie pentru Model 3, care i-au dat lui Elon Musk planurile peste cap incepand cu anul 2018. De atunci, problemele nu au incetat sa apara.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *