Tesla recheamă în service 55.000 de vehicule

Administraţia de stat pentru reglementarea pieţei din China a anunţat că Tesla va rechema la service aproximativ 55.000 de vehicule electrice din cauza defectelor care în mod potenţial le-ar putea face mai puţin sigure.

Aproape 20.000 de maşini Model S şi peste 35.000 de vehicule Model 3 sunt afectate de această măsură, au anunţat autorităţile de la Beijing.

Riscurile de siguranţă includ problemele de la camera retrovizoare, deoarece echipamentul s-ar putea strica în mod potenţial dacă este deteriorat de şoferi la deschiderea şi închiderea portbagajului.

În China, cea mai mare piaţă auto din lume, Tesla generează aproximativ o cincime din vânzările sale. Din 2019, Tesla are o fabrică la Shanghai, unde lucrează câteva mii de angajaţi.

Joi, Administraţia americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA) anunţase că Tesla va rechema la service peste 475.000 de maşini electrice Model 3 şi Model S, pentru rezolvarea unor probleme legate de portbagaj şi de camera retrovizoare, care sporesc riscul de accidente.

Vezi si:  Programul rabla in Romania 2019

Anul trecut, Tesla a livrat clienţilor un milion de vehicule.

NHTSA a deschis o investigaţie privind 580.000 de vehicule Tesla, în urma deciziei producătorului auto de a permite şoferilor să joace diverse jocuri video pe ecranele maşinilor, în timp ce sunt în mişcare.

Ulterior, Tesla nu a mai permis aceste operaţiuni în timp ce vehiculele sunt în mişcare.

În august, NHTSA a anunţat că a iniţiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgenţă.

Investigaţia vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele din 2014.

Din 2018, NHTSA a identificat 11 accidente în care maşinile Tesla „au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor şi au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situaţii”. Au fost raportate 17 răniri şi o victimă în aceste accidente.

Vezi si:  Sportiva, urbana si electrica - noua masina Nissan

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *