Texasul a început să importe benzină din Europa

Cinci tancuri petroliere încărcate cu benzină, care au plecat din Europa spre coasta de est a SUA, au fost redirecţionate în mers spre portul Huston din statul Texas, pentru a acoperi un deficit de aprovizionare apărut după ce valul de frig de luna trecută a paralizat rafinăriile din Texas, potrivit Bloomberg.

Importurile de benzină în Coasta Golfului Texas sunt neobişnuite deoarece, în mod normal, aici se produce mai mult combustibil decât are nevoie regiunea şi o parte este exportată spre clienţii din străinătate. Însă luna trecută marile rafinării de-a lungul Coastei Golfului şi-au încetat activitatea din cauza valului de frig şi a întreruperii aprovizionării cu energie electrică. Operatorii au început să repornească treptat producţia însă unele rafinării ar putea avea nevoie de mai multe săptămâni pentru a reveni la normal.

Potrivit datelor Bloomberg, tancurile petroliere Mitera, Meredian Express, Marlin Maverick, Elka Efesis şi Uzava fie au livrat benzină fie sunt în drum spre portul Houston. Iniţial toate aceste nave, care au plecat din Italia sau Belgia, trebuiau să ajungă fie în New York fie în Savannah, Georgia.

Vezi si:  Bani tăiați de la companii și biserici

Potrivit datelor oficiale, stocurile americane de benzină au înregistrat o scădere record de 13 milioane de barili în cursul săptămânii trecute, iar cea mai mare parte din această scădere a avut loc în Coasta Golfului Texas. Cele cinci tancuri petroliere care vin din Europa transportă în total 1,5 milioane barili de benzină.

Texasul are rezerve foarte mici de benzină, susţine Paul Hardin, preşedintele Texas Food & Fuel Association. „Dacă nu vom avea achiziţii stimulate de panică, am putea să depăşim următoarele trei-patru zile”, spune Paul Hardin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *