TikTok a depasit bara de 1 miliard de utilizatori activi pe luna

Nimic nu pare sa il opreasca pe mastodontul chinez care a ajuns la o cifra de afaceri imensa, cu o rapiditate impresionanta.
TikTok isi continua ascensiunea nebuna. Devenita cea mai descarcata aplicatie din lume in august, TikTok a depasit recent bara de un miliard de utilizatori activi pe luna.

Aceasta cifra nu este deloc una intamplatoare si sta drept marturie pentru incredibila popularitate de care se bucura celebra platforma chinezeasca, mai ales ca a reusit sa ajunga la aceasta cifra cu o rapiditate de-a dreptul impresionanta. Ca sa facem o comparatie, Instagram a reusit sa ajunga la aceasta cifra de utilizatori activi pe luna la 8 ani de la lansare. TikTok este disponibila la o scara larga doar din anul 2018. De altfel, cea mai populara retea sociala din lume, Facebook, avea 2,9 miliarde de utilizatori activi pe luna in iunie 2021.

Conform informatiilor oferite de Reuters, aplicatia revendica un numar de 55 de milioane de utilizatori in ianuarie 2018, o cifra care a ajuns la 271 de miliaone la sfarsit de an. Un an mai tarziu, in decembrie 2019, TikTok numara 508 milioane de utilziatori activi si popularitatea sa nu a incetat sa creasca, stimulata de pandemia cu Covid-19 si necesitatea a numeroase persoane de a ramane in contact cu lumea exterioara prin intermediul retelelor sociale.

Vezi si:  5 obiective de integrat în strategia ta de promovare Social Media

Este un lucru cert faptul ca TikTok a reusit sa dea peste cap toate codurile stabilite de marile platforme americane cu algoritm inovator. De altfel, nu este de mirare faptul ca platforma a reusit sa reziste atacurilor repetitive ale administratiei Trump care a incercat prin toate mijloacele sa o interzica in Statele Unite.

Actualmente, TikTok este fara indoiala o platforma care dicteaza tendinta in privinta retelelor sociale, cu concurentii sai directi care rivalizeaza in crearea unor functionalitati destinate sa atraga cat mai multi utilizatori. Dar tu? Ai obiceiul sa folosesti TikTok? Cat de des?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *