Top 3 jucării cu rol în dezvoltarea copiilor

1@capitalul.ro@ArtOfPlay3

1@capitalul.ro@ArtOfPlay3Jucăriile nu au doar un scop distractiv în viața unui copil, ci ele pot contribui semnificativ și la dezvoltarea armonioasă a celui mic, dacă sunt alese așa cum trebuie. Prin intermediul jucăriilor, copilul își poate dezvolta dexteritatea, creativitatea, dar și gândirea. Astăzi vom vorbi despre 3 tipuri de jucării care nu ar trebui să lipsească din camera niciunui copil!

Puzzle-urile

Puzzle-ul reprezintă una dintre activitățile cu cele mai mari beneficii asupra dezvoltării copiilor. În momentul în care un copil rezolvă un puzzle, el își dezvoltă abilitățile motorii și fine (motiv pentru care este potrivit chiar și pentru bebeluși), coordonarea mână-ochi, capacitatea de memorare, gândirea critică și capacitatea de a soluționa probleme, dar și alte abilități precum răbdarea și capacitatea de concentrare. Partea bună este că un puzzle copii îi determină pe cei mici să își dezvolte toate aceste deprinderi fără să își dea seama. Nu degeaba se spune că cel mai bine copiii se dezvoltă prin joc. Așa că, dacă nu există în casă un puzzle copii, ar fi bine să alegi unul potrivit pentru vârsta celui mic și să îl provoci să îl rezolve! Puteți lucra și împreună la el, timpul petrecut de părinți alături de copii având un rol important mai ales în dezvoltarea emoțională a celui mic.

Vezi si:  Cum poate un teren la munte sa iti aduca profit

1@capitalul.ro@ArtOfPlay2

Jocurile de construcție

Cuburile fac parte din categoria jocurilor care pot fi integrate în rutina de joacă a copiilor încă de la o vârstă fragedă. Acestea sunt recomandate chiar de la vârsta de 4-5 luni, din momentul în care copilul începe treptat să apuce obiecte cu mâinile. Tot din categoria jocurilor de construcție cu rol important în dezvoltarea copiilor face parte și jocul de lego, care de altfel deține titlul de a fi cea mai utilizată jucărie de către cei mici. În mare parte, jocurile de construcție acționează în aceeași direcție ca și puzzle-urile pentru copii, însă mai aduc și alte beneficii celor mici. Aceste jocuri îi ajută să își dezvolte cât mai mult orientarea în spațiu și să își provoace gândirea și creativitatea. Dacă construcțiile se realizează în echipă, este stimulat și jocul în echipă – cei mici vor învăța cum să coopereze cu alți copii sau adulți. Contrar așteptărilor, jocurile de construcție îi determină pe cei mici să fie mai ordonați, deci încă un motiv să i le oferi copilului.

Vezi si:  Rotiri gratuite fără depunere: cum să le folosiți înainte de a expira

1@capitalul.ro@ArtOfPlay.docx

Instrumente muzicale

Psihologii recomandă tuturor părinților să introducă în rutina de joc a copiilor încă de la 2-3 ani instrumentele muzicale. Acestea au numeroase beneficii în dezvoltarea celor mici: stimulează dezvoltarea din punct de vedere cognitiv, dezvoltă simțurile, dezvoltă abilitățile de vorbire și de ascultare și contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea încrederii de sine. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că instrumentele muzicale stimulează intens creierul copiilor, așa că lasă-l pe cel mic să își aleagă instrumentul muzical și oferă-i această oportunitate de a se dezvolta armonios!

După cum poți vedea, jucăriile au un rol decisiv în dezvoltarea micuților, însă este important să știi să alegi pe cele potrivite – acestea trebuie să fie adaptate vârstei lor, să nu fie realizate din materiale toxice și să fie rezistente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *