Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa iti cumperi o masina second hand

Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa iti cumperi o masina second handTe-ai inscris recent in scoala de soferi? Iti doresti sa iti permisul cat mai repede ca sa iti poti cumpara o masina. In primul rand trebuie sa te pregatesti intens pentru a obtine permisul asa cum iti doresti. Trateaza scoala de soferi cu seriozitate si asa vei asimila toate informatiile de care vei avea nevoie ca sa poti conduce corect si prudent.

Ca sa poti invata mai repede pentru scoala de soferi trebuie sa accesezi site-ul ChestionareAuto.ro. Doar asa vei putea avea parte de o modalitate distractiva prin care sa iti insusesti toate informatiile de care ai nevoie. Trebuie sa te gandesti ca atunci cand vei lua permisul auto vei iesi in trafic si trebuie sa stii sa conduci prudent. Dupa ce iei permisul auto cel mai recomandat este sa iti iei o masina second hand. Este foarte posibil ca in momentul in care iesi in trafic sa o lovesti din neatentie. Din acest motiv o masina second hand este mai mult decat recomandata.

Vezi si:  Inchirieri auto la aeroport - tips and tricks

    Iata la ce trebuie sa acorzi atentie atunci cand cumperi o masina second hand

Verifica cartea masinii

Cartea masinii trebuie sa detina toate datele si elementele de siguranta R.A.R. In lipsa acestei carti nu se va putea face transferul de la vanzator la cumparator. Totodata trebuie sa vezi daca persoana care vinde masina este trecuta in carte ca fiind proprietar.

Verifica daca masina a suferit vreun accident

S-a demonstrat ca una din sapte masini scoase la vanzare au fost implicate in accidente rutiere dar pe care vanzatorii au incercat sa le ascunda.  Daca nu vezi niciun semn pe masina pe care doresti sa o cumperi atunci cel mai bine este sa apelezi la o firma specializata care ar putea verifica complet masina.

Verfica seriile

Inainte de a cumpara o masina trebuie sa verifici seriile motorului si ale caroseriei. Aceste serii trebuie sa corespunda cu cele trecute in talon dar si cu cele care se afla in cartea de identitate a masinii. Daca seriile difera atunci s-ar putea sa intampini probleme in momentul in care vei vrea sa cumperi masina.

Vezi si:  Cybertruck: design, data inceperii productiei...Tesla ne ofera in sfarsit vesti despre asteptatul pick-up

Verifica kilometrajul masinii

Numarul de kilometri pe care o masina ii are poate determina care este gradul de uzura a acesteia. In tara noastra este interzis sa se modifice numarul de kilometric dar totusi vanzatorii de masini o fac. Daca masina are un numar mic de kilometri atunci trebuie sa se verifice gradul de uzura al pedalei de acceleratie dar si cel al scaunului soferului.

Verificarea motorului

Motorul trebuie sa fie atent verificat si sa nu existe pe el urme de ulei sau de lichide. Sunt unele cazuri in care vanzatorii spala motoarele inainte de vanzare ca acesta sa arate cat mai bine.

Sa verifice exteriorul masinii

Trebuie sa verifici daca exista urme de rugina pe masina sau urme de lovituri sau zgarieturi. Daca masina arata perfect inseamna ca a fost bine intretinuta. Nu uita sa verifici si care este starea anvelopelor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *