Transport aerian: Flybe isi inceteaza activitatea si anuleaza toate zborurile

Compania aeriana britanica low-cost si-a reluat zborurile abia in aprilie 2022, dupa ce a dat faliment in 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Flybe are probleme de ani de zile si se pare ca deznodamantul este inevitabil, va da faliment. Compania aeriana regionala britanica a anuntat sambata, 28 ianuarie, ca si-a incetat activitatea si si-a anulat toate zborurile. „Suntem tristi sa anuntam ca Flybe a fost plasata in administrare [judiciara]”, a scris compania pe Twitter. „Flybe isi inceteaza acum operatiunile. Toate zborurile Flybe spre si dinspre Marea Britanie sunt anulate si nu vor fi reprogramate”, a adaugat aceasta.

Autoritatea Aviatiei Civile din Marea Britanie (CAA) le-a cerut pasagerilor care au rezervat zboruri la compania low-cost sa nu se deplaseze la aeroport, „deoarece toate zborurile Flybe sunt anulate”, a observat oficialul Paul Smith, intr-un comunicat. „Intotdeauna este trist sa vezi o companie aeriana [intrand] in administrare si stim ca decizia Flybe de a-si inceta activitatea va fi dureroasa pentru toti angajatii si clientii sai”, a spus el.

Vezi si:  Simți și tu atmosfera SEO Vibes? Cea mai importantă conferință de SEO din regiunea CEE! Ce poți învăța dacă participi la conferința SEO Vibes?

Faliment in 2020

Covid-19 a fost lovitura finala pentru compania aeriana regionala britanica, care se afla deja intr-o stare foarte proasta, in ciuda sprijinului guvernamental. Flybe si-a reluat zborurile abia in aprilie 2022, dupa ce a intrat in faliment in 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, care a dat o lovitura dura unei mari parti a industriei aeriene.

Candva cea mai importanta companie aeriana interna din Marea Britanie, aceasta a operat pana la 530 de zboruri pe saptamana, inclusiv de pe aeroportul Heathrow din Londra, catre Marea Britanie si orase internationale precum Amsterdam si Geneva. In urma falimentului companiei in 2020, activele Flybe au fost cumparate de Thyme Opco, o companie legata de fondul de investitii american Cyrus Capital.

Sursa: https://www.lemonde.fr/economie/article/2023/01/28/transport-aerien-flybe-cesse-son-activite-et-annule-tous-ses-vols_6159643_3234.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *