Tranzacții cu aur de un miliard de dolari

Grupul bancar american JPMorgan a câştigat venituri record de aproximativ un miliard de dolari în acest an din tranzacţii, stocarea şi finanţarea metalelor preţioase, depăşind cu mult băncile rivale.

Pandemia de coronavirus a creat oportunităţi pentru băncile de investiţii care fac tranzacţii cu aur, argint şi alte metale preţioase, în condiţiile în care a stimulat un val de achiziţii din partea investitorilor şi a perturbat modul în care funcţionează piaţa metalelor preţioase.

Veniturile înregistrate până la mijlocul lunii noiembrie de JPMorgan sunt echivalente cu cel puţin jumătate din veniturile cuprinse între 1,7 şi 2 miliarde de dolari, care, potrivit firmei de consultanţă McKinsey CIB Insights, ar urma să le genereze primele zece bănci de investiţii împreună în acest an din tranzacţiile cu metale preţioase, în principal aur.

JP Morgan ar putea depăși Goldman Sachs

Divizia de materii prime a JPMorgan ar urma să câştige peste 1,5 miliarde de dolari şi ar putea contesta poziţia de lider ocupată de Goldman Sachs pe această piaţă.

Vezi si:  Micii investitori s-au coordonat pe Reddit pentru a stimula creșterea unor acțiuni

O bancă de investiţii a obţinut rareori mai mult de un miliard de dolari din tranzacţiile cu materii prime în ultimii ani şi niciuna nu a câştigat până acum mai mult de 600 milioane de dolari din tranzacţii cu metale preţioase într-un singur an, a declarat George Kuznetsov de la McKinsey CIB Insights.

JPMorgan este cea mai mare bancă din SUA şi una din cele mai mari din lume. JPMorgan se află în centrul pieţei mondiale a aurului, iar activităţile sale se întind de la tranzacţiile fizice cu lingouri de aur şi derivative până la gestionarea seifurilor şi centrelor de trading din Londra, cel mai mare centru de tranzacţionare cu aur din lume.

Cererea pentru aur şi argint din partea investitorilor, în principal din Europa şi America de Nord, îngrijoraţi de pandemia de coronavirus şi programele de tipărire de bani ale băncilor centrale, a fost factorul care stimulat profiturile pentru cei care au avut acces la aur fizic pentru a face tranzacţii cu metale preţioase.

Vezi si:  Rezervele valutare ale BNR, în creștere

Băncile precum JPMorgan au profitat de oportunităţile apărute pe piaţa Comex din New York şi şi-au ajutat clienţii să facă la fel. Avantajul pentru JPMorgan este că afacerile clienţilor săi le depăşesc pe cele ale altor bănci. Datele furnizate de CME Group, compania care gestionează bursa Comex, arată că clienţii JPMorgan au fost responsabili pentru o treime din toate tranzacţiile cu lingouri de aur înregistrate pe această bursă în octombrie şi pentru mai mult de două cincimi în iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *