Trucuri pe care trebuie sa le stii daca esti inginer Blockchain in 2020

Blockchain nu mai reprezinta doar coloana vertebrala a Bitcoin sau pentru criptomonede. In zilele noastre este mai mult decat atat. Aplicarea sa in diversele industrii este extrem de diversa si larga. In ciuda limitarilor si numeroaselor provocari aduse de tehnologie, cererea pentru ingineri in blockchain a crescut cu peste 500% in anii 2018 si 2019. Numerosi sunt bloggerii care isi doresc sa sara pe blockchain bandwagon. Inginerii blockchain pot beneficia de un inceput de start sau ar putea ramane relevanti daca cunosc cateva aspecte ale industriei.

Finantele descentralizate, cunoscute in mod normal sub denumirea de DeFi sau de finante deschise se refera la furnizarea de servicii financiare precum imprumuturi, economii, asigurari, tranzactionare si multe altele. DeFi ofera o multime de beneficii spre deosebire de serviciile financiare clasice. Valoarea totala blocata in DeFi a depasit in februarie 2020 suma de 1,2 miliarde de dolari.

Pe masura ce tehnologia blockchain continua sa evolueze, de-a lungul anilor, nevoia de sisteme imbunatatite de blockchain creste exponential. Limbajul digital de modelare a activelor, sau DAML cum mai este cunoscut, este un limbaj inteligent al contractului, care permite inginerilor de blockchain sa codifice cu precizie acorduri multi-party pentru diverse blockchain-uri. DAML este acum open-source si se asteapta sa implementeze o experienta de dezvoltator imbunatatita si sa ofere suport front-end si numeroase imbunatatiri ale modelului ledger in 2020.

Vezi si:  Razboiul din Ucraina: criptomonedele se invita in conflict

Blockchain-as-a-Service, sau BaaS cum mai este cunoscut, reprezinta un model de blockchain gestionat care permite inginerilor sa construiasca aplicatii blockchain si alte servicii digitale printr-o retea distribuita. In acest model, industria ofera infrastructura si instrumentele de construire a blockchain-urilor. Modelul BaaS ofera o inregistrare auditiva a tranzactiilor, un middleware pentru monitorizarea dezvoltarii aplicatiilor, o retea si infrastructura modulare si preconfigurate si un management al arhitecturii platformei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *