Tupperware este in pragul falimentului

Fondata in 1946, Tupperware, compania din spatele celebrelor cutii cu acelasi nume, ar putea disparea. Motivul: concurenta puternica din anii ’80 si schimbarea consumului clientilor.

Marca Tupperware a devenit o necesitate. „Cred ca inca mai am una a mamei mele, sunt indestructibile”, spune o femeie despre celebrele cutii ermetice. Tupperware este povestea unui produs inventat de domnul Tupper in Statele Unite. Ustensilele din plastic au revolutionat modul in care produsele proaspete erau depozitate in bucatarii in anii 1950. Marca a devenit un nume de uz casnic, iar toata lumea isi dorea o Tupperware.

Un brand la moda in continuare?

Dar, in anii 1980, concurenta a subminat modelul. Tupperware devenea veche si scumpa. Brandul se straduia sa se reinventeze, iar plasticul nu mai era la moda. „Este facuta din plastic, ar fi fost facuta din sticla, cred ca ar fi fost mai rational sa o folosim”, spune o femeie. „Din ce in ce mai mult, pur si simplu suntem atenti la ceea ce consumam, chiar si la obiecte”, a continuat o alta femeie. Amenintat astazi cu falimentul, numele Tupperware a intrat totusi in dictionar.

Vezi si:  Ferrero oprește producția de la fabrica din Belgia

In ciuda reputatiei sale si a calitatii produselor sale, care nu mai trebuie sa fie dovedite, Tupperware se lupta sa cucereasca publicul sub 35 de ani. In epoca retelelor sociale si a exploziei* comertului online, este dificil sa cuceresti tinerii prin vanzari la intalniri intre prieteni.

Din 2005, Tupperware a incercat sa dea o noua dinamica acestor produse prin revenirea (timida) la vanzarile in magazine: in magazinele locale sunt instalate vitrine, fiecare dintre ele prezentand un produs unic a carui utilizare este asociata cu meseria comerciantului.

Pentru a evita falimentul, Tupperware are in vedere concedieri si vanzarea unor bunuri imobiliare. „Compania face tot ce ii sta in putinta pentru a atenua impactul evenimentelor recente”, a declarat Miguel Fernandez, directorul general al Tupperware, intr-un comunicat. In Europa, Tupperware mai are inca trei fabrici, in Belgia, Portugalia si Grecia. Fabrica franceza Tupperware din Joué-lès-Tours a fost inchisa in 2017, cu pierderea a 235 de locuri de munca.

Sursa: https://www.francetvinfo.fr/economie/entreprises/entreprises-les-recipients-tupperware-en-difficulte_5767421.html

Vezi si:  SUA acordă 1,2 milioane de dolari companiei Nuclearelectrica

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *