Turiștii germani sunt gata să ia Spania cu asalt de Paște

Staţiunile din Spania, mai ales de pe insula Mallorca, se pregătesc să primească în vacanţa de Paştele catolic un aflux de turişti din Germania, unde companiile aeriene anunţă sute de curse suplimentare, în ciuda apelurilor guvernului Merkel de evitare a călătoriilor în timpul pandemiei.

În vreme ce Germania consemnează pe teritoriul său debutul unul al treilea val de infectări, institutul Robert Koch a anunţat recent că Mallorca şi alte patru regiuni spaniole, printre care Valencia, nu mai sunt considerate zone cu risc.

 

Decizia a dat naştere unei cascade de oferte ale companiilor aeriene spre aceste destinaţii de vacanţă.

Compania Ryanair a anunţat marţi, într-un comunicat, că prevede 200 de zboruri suplimentare, adică ‘o creştere de aproape 40.000 de locuri pe 22 de linii diferite din 28 martie până la mijlocul lui aprilie’, cu plecare din Koln, Berlin sau Frankfurt spre Palma de Mallorca ori Alicante, spre exemplu.

Vezi si:  Grecia limitează vânzarea uleiului și făinii

Locuri dublate de Paște

La rândul său, turoperatorul TUI a dublat pentru Paşte numărul de zboruri (‘peste 3.000 de curse tur-retur’) având ca destinaţie Mallorca, principala insulă a arhipelagului Baleare, considerată al 17-lea land german, într-atât de numeroşi sunt turiştii germani.

Şi Lufthansa anunţase că a ‘dublat numărul de zboruri pentru perioada Paştelui’, programând chiar de trei ori mai multe curse între Frankfurt şi Mallorca.

Luni, guvernul cancelarului Angela Merkel a făcut apel către germani să evite deplasările ‘neesenţiale’, mai ales în perioada Paştelui.

Autorităţile sanitare germane anticipează pentru săptămânile următoare un important al treilea val provocat de varianta britanică a coronavirusului, în timp ce guvernul a început să relaxeze unele restricţii.

În Spania, unde săptămâna Paştelui provoacă în mod obişnuit deplasări masive în special spre litoral şi insule, autorităţile au decis să interzică astfel de călătorii între regiuni, pentru a împiedica o nouă creştere a infectărilor, aşa cum s-a întâmplat după sărbătorile de sfârşit de an.

Vezi si:  Cateva sfaturi pentru a-ti stimula firma

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *