Twitch si Warner Group semneaza un acord inedit

Platforma de streaming si casa de discuri au decis sa se asocieze, pentru a propune canale dedicate artistilor muzicali Warner, precum si un canal de muzica premium.

Casa de discuri Warner Group (WMG) a anuntat un parteneriat cu Twitch, incepand cu luni, 27 septembrie. Acest parteneriat reprezinta o premiera pentru platforma de streaming. Un parteneriat care ii permite lui Warner sa lanseze canale Twitch dedicate unora din artistii sai.

Twitch, care apartine gigantului Amazon, nu a semnat inca un parteneriat de asa proportii cu o casa de discuri. Obiectivul Warner este acela de a intra si pe aceasta poarta, inca virgina, lipsita de concurenti. Labelul a prevazut lansarea mai multor canale pe platforma, pentru cativa din cei mai populari artisti ai sai precum Bella Poarch sau Saweetie.

Pe langa faptul ca astfel gaseste un nou model economic, Warner isi doreste, in egala masura, sa creeze un spatiu special pentru fani. Warner este atat de popular datorita faptului ca permite o interactiune facila cu utilizatorii. Este clar ca Twitch este un spatiu indispensabil pentru toate tipurile de creatii, pentru toti creatorii care se pot astfel conecta cu comunitatea de fani conform declaratiilor facute de Oana Ruxandra, vice-presedintele companiei.

Vezi si:  Ajutor de 3,3 miliarde de euro pentru România

O noua sursa de venituri pentru Warner

Parteneriatul Warner creeaza o oportunitate fara precedent pentru artistii WMG si Twitch are astfel posibilitatea de a construi o comunitate solida de fani.

Un canal autonom si premium

Casa de discuri va crea in egala masura si un canal autonom, cu o programare muzicala originala, stabilita de casa de productie IMGN. Inca o data, WMG isi doreste sa puna interactiunea cu fanii in centrul proiectului sau. Programarea va include The Drop, un gen de talk-show muzical. Freestyle Throwdown reprezinta al doilea continut lansat pe acest canal si va fi centrat in special pe genul rap. The One, o emisiune in care artistii interpreteaza melodii si vor raspunde la intrebarile spectatorilor vor completa programul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *