La o săptămână după ce a fost cumpărat de Elon Musk, Twitter a început să concedieze jumătate din efectivele sale, lansând în acelaşi timp proiecte de anvergură şi o luptă împotriva utilizatorilor, agenţilor de publicitate şi asociaţiilor îngrijorate de transformarea influentei reţele de socializare, relatează AFP.
„Aproximativ 50% din personal va fi afectat” de disponibilizările în curs de desfăşurare în cadrul Twitter, potrivit unui document transmis angajaţilor reţelei de socializare şi consultat de AFP.
Compania californiană, care avea aproape 7.500 de angajaţi la sfârşitul lunii octombrie, a notificat mii de persoane prin e-mail, explicând că scopul acestor măsuri este „de a ameliora sănătatea companiei”. De asemenea, compania a anunţat închiderea temporară a birourilor sale pentru a „asigura securitatea fiecărui angajat şi a sistemelor şi datelor de pe Twitter”.
Imediat ce a preluat Twitter, Musk a dizolvat consiliul de administraţie şi a concediat directorul general şi alţi membri din managementul superior.
Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate de reţeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului preşedinte republican american Donald Trump.
Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că, odată cu achiziţionarea Twitter, miliardarul Elon Musk a cumpărat o platformă de social media care împroaşcă minciuni în întreaga lume, transmite Reuters.
Twitter a concediat vineri jumătate din angajaţii săi, dar a anunţat că nu a redus în aceeaşi proporţie personalul din cadrul echipei responsabile cu prevenirea răspândirii dezinformării, în contextul în care multe companii şi-au suspendat publicitatea din cauza preocupărilor referitoare la moderarea conţinutului.