Ultima modă la Paris: Pescar de trotinete

 Numărul tot mai mare de trotinete pe străzile din Paris a condus la apariţia unei noi meserii: „pescarul” de trotinete.
Un angajat al  unui serviciul de închiriat trotinete electrice afla vineri cocoţat pe malurile Senei şi scotea din apă trotinete acoperite cu noroi. El a aruncat în apă o frânghie cu cârlig metalic la un capăt până a agăţat o trotinetă pe care a tras-o apoi la suprafaţă. În trei ore, omul şi colegii săi au recuperat 15 trotinete electrice, acoperite cu noroi şi alge.
Unele dintre trotinetele recuperate din Sena pot fi reciclate.
Echipa de recuperare a trotinetelor este o cauză a creșterii numărului acestor dispozitive electrice de deplasare închiriate, ce au contribuit la transformarea mobilităţii urbane, dar care au provocat, de asemenea, o reacţie negativă din partea unor cetăţeni, nemulţumiţi că străzile din oraşele lor s-au umplut de astfel de obiecte parcate neglijent sau aruncate.
În Paris sunt aproximativ 20.000 de trotinete electrice disponibile pentru închiriere, furnizate de o duzină de companii. Primarul oraşului, Anne Hidalgo, le-a considerat drept „anarhice”, iar ministrul Transporturilor, Elisabeth Borne, a spus că oraşul se confruntă cu „legea junglei”.
Franţa a legalizat vineri utilizarea trotinetelor electrice, însă a interzis conducerea acestora pe trotuare, autostrăzi şi drumuri rurale. Este limitată și viteza la 25 de kilometri la oră.

Vezi si:  Cybertruck: design, data inceperii productiei...Tesla ne ofera in sfarsit vesti despre asteptatul pick-up

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *