Un Citroën C4 electric in 2020?

Dupa Peugeot si al sau e-208, DS si a sa DS 3 e-tense, Citroën ar fi a treia marca a grupului PSA care trece la modele 100% electrice. Conform Carscoops, care evoca o sursa interna, reinnoirea modelului C4 va reprezenta momentul ideal de a electrifica marca cu blazoane. Modelul este asteptat pentru anul 2020 si Citroën ar trebui sa isi doteze acest model cu un nume specific pentru aceasta ocazie speciala. Cactus este numele care se vehiculeaza insa nimic sigur pentru moment.

Reprezentantii Citroën au declarat ca urmatoarea masina din segmentul C va propune o motorizare pe benzina, diesel si 100% electrica. Se va baza pe platforma CMP.

C4 electrica va fi extrem de apropiata de modelele pe benzina si diesel. Folosirea platformei e-CMP pentru acest model nu reprezinta o surpriza pentru nimeni. Aceasta din urma a echipat deja si alte modele electrice ale grupului precum Opel e-Corsa. Daca grupul PSA decide sa urmeze aceeasi linie de conduita obisnuita, atunci C4 electrica ar trebui sa fie extrem de aproape de modelul pe benzina care o va insoti la data lansarii. Putem pune pariu ca va mosteni o serie din caracteristicile modelelor realizate pe platforma e-CMP, in principal un motor de 1kW si o baterie de 50 kWh.

Vezi si:  Japonia intenționează să interzică noile automobile pe benzină

Viitoarea C4 electrica va beneficia de o multime de caracteristici menite sa faca concurenta celorlalte modele existente pe piata. Mai ales ca va sosi pe piata cu doar cateva luni mai tarziu decat Volkswagen ID.3 si Nissan Leaf, principalele sale adversare pe acest segment.

Facelift-ul recent va fi urmat in maxim doi ani de lansarea unei noi generatii, conform publicatiei Autocar. Noul Citroen C4 electric, asteptat pentru lansare in anul 2020, ar urma sa primeasca in premiera o versiune 100% electrica, pe langa motoarele traditionale, diesel si pe benzina.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *