Un nou record bitcoin: criptomoneda a depasit pragul de 60.000 de dolari

Cea mai populara criptomoneda a urcat pana la 61.683 dolari, o crestere stimulata, cred analistii, de amplul plan de relansare economica pun in scena de administratia SUA.

Bitcoin a depasit pragul de 60.000 de dolari, intr-o prima faza ajungand la 60.197 dolari, iar apoi, in cateva ore a urcat chiar pana la 61.683 dolari.

Daca in decembrie bitcoin oscila in jurul valorii de 20.000 de dolari, iata ca in trei luni si-a triplat valoarea si a reusit sa treaca de 60.000 de dolari. Analistii pun acest lucru pe seama faptului ca americanii incep sa primeasca, in aceste zile, cecurile de 1400-2000 de dolari, prin care administratia Joe Biden incearca sa-i ajute pe cei afectati de pandemie. Uriasul plan de relansare economica se ridica la 1900 de miliarde de dolari. Pe de o parte, micii investitori vor fi tentati sa economiseasca o parte din fonduri in bitcoin. Pe de alta parte, oricat ar suna de frumos, acest plan de relansare masiv va duce la inflatie si cresteri de preturi, cred unii experti, care acuza administratia ca a pus la punct o operatiune nesanatoasa “helicopter money”, adica o infuzie de bani proaspat tipariti.

Vezi si:  OSOM si Solana prezinta un smartphone special conceput pentru criptomonede

Bitcoin este cea mai importanta moneda digitala, cu o cota de piata de aproape 70%.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *