Uniunea Europeana a cerut Netflix si altor platforme sa isi limiteze serviciul pentru a evita colapsul Internetului

Uniunea Europeana a cerut Netflix precum si altor platforme de streaming de gen sa limiteze consumul fara precedent pentru a evita colapsul Internetului din cauza pandemiei de coronavirus.

In contextul in care numeroase tari s-au vazut nevoite sa se izoleze cu scopul de a evita raspandirea coronavirusului, cand sute de persoane au inceput sa lucreze de acasa si numerosi sunt copiii care nu merg la scoala, oficialii din cadrul Uniunii Europene si-au exprimat ingrijorarea cu privire la consumul urias de Internet.

Thierry Breton, comisar european, responsabil pentru piata interna si serviciile Uniunii Europene care cuprinde numai putin de 450 de milioane de oameni, a declarat pe Twitter ca a discutat deja cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings. Breton le-a cerut oamenilor si companiilor sa utilizeze versiunea standard atunci cand rezolutia HD nu este chiar necesara pentru a se asigura Internat tuturor persoanelor.

Un purtator de cuvant din cadrul Netflix a mai afirmat ca Hastings si Breton vor mai avea o discutie joi. In plus, Netflix a transmis deja faptul ca va ajusta calitatea fluxurilor la capacitatea retelei si ca utilizeaza deja o retea de livrare speciala menit sa pastreze catalogul mai aproape de utilizatori drept o modalitate de a consuma mai putina latime de banda. Facebook a recunoscut miercuri ca efectele pandemiei nu fac decat sa ii restranga limitele. Mark Zuckerberg a declarat faptul ca serviciile Facebook se confrunta cu o serie de majorari in ceea ce priveste utilizarea din cauza pandemiei cu coronavirus care i-a determinat pe oameni sa stea acasa. Acesta a descris cresterea cererii fiind cu mult peste limita normala, cea similara anuala, in perioada Ajunului Nou spre exemplu. In plus, apelurile video si vocale pe WhatsApp si Facebook Messenger au ajuns la niveluri duble.

Vezi si:  Cum poti sa fii mai productiv? Sfaturi de organizare... fara presiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *