Va face Brazilia din Bitcoin o modalitate de plata oficiala?

Anul 2021 este un an important pentru Bitcoin, fara indoiala. Se pare ca cei care se afla in spatele Bitcoin au decis sa treaca la lucruri serioase si acest lucru se simte. Adoptarea sa nu inceteaza sa intalneasca noi si noi adepti, unii decisivi, altii insoliti.

In Brazilia, un proiect de lege recent se bazeaza pe un statut eventual de modalitate de plata oficiala.

Un lucru cu care unii nu sunt deloc de acord deoarece nu isi doresc sa lase o moneda virtuala cum este BTC sa intre intr-un club extrem de inchis. Insa acest lucru nu conteaza deoarece, in tot acest timp, numeroase sunt tarile care devin din ce in ce mai deschise ideii ca Bitcoin sa devina o modalitate de plata oficiala.

Si numeroase sunt multinationalele din domeniul platilor care sustin aceasta initiativa si fac in asa fel incat Bictoin sa devina o unealta care sa ne permita sa facem cumparaturi in viata de zi cu zi. Bitcoin este deja – si de multa vreme – o moneda, chiar daca virtuala. Si, Brazilia pare din ce in ce mai interesata de aceasta moneda virtuala.

Vezi si:  Bitcoin a depășit valoarea de 50.000 de dolari

Va face Brazilia o moneda din Bictoin?

Pentru moment este vorba doar despre un proiect de lege. Insa, simpla sa publicare este deja suficienta pentru a masura evolutia pe care o cunoaste actualmente adoptarea Bitcoin. Asta deoarece cine s-ar fi gandit la inceputul anului ca vor urma astfel de subiecte/discutii? In orice caz, nimeni nu s-ar fi gandit la faptul ca tocmai o tara din America Latina ar fi interesata de statutul unei monezi virtuale. Asta deoarece inca este nevoie sa se determine statutul juridic al criptomonezii si acest lucru poate dura putin. Cu deputatul Aurero Ribeiro la originea acestei initiative, proiectul are toate sansele sa se materializeze in cel mai scurt timp cu putinta.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *