Vesti bune pentru economia globala, va reveni la nivelul anterior pandemie

Vesti bune pentru economia globala, va reveni la nivelul anterior pandemie

Vesti bune pentru economia globala, va reveni la nivelul anterior pandemieEconomia globala este cea care va consemna un avans de 5% in acest an. Aceasta este cea mai rapida rata de crestere din secolul 21 si urmeaza sa revina cu pasi repezi la nivelul la care se afla inainte de pandemie.  Acceseaza https://ghimpele.ro/ pentru a descoperi mai multe stiri despre ceea ce se petrece in prezent in tara noastra.

    Ce implica revenirea economiei globale

Economia globala va reveni dar va fi inegala intre tari. Bineinteles ca aceasta revenire va depinde de reusita campaniilor de vindecare dar si de conditii fiscale sau de cele monetare.

“Previziunile optimiste la nivel global dau încredere că recuperarea pierderilor suferite în ultimul an se va face mai rapid decât se credea la începutul pandemiei. România urmează tendinţa globală, având în vedere că estimările Comisiei Naţionale de Prognoză indică o creştere de 4,5% în acest an, după declinul de 4,2% din 2020. Sunt veşti bune pentru mediul de afaceri care va avea nevoie, totuşi, în continuare de sprijinul guvernamental. Pe măsură ce pandemia va fi controlată prin vaccinare, ar fi bine ca guvernul să ia măsuri pentru o creştere durabilă, cu accent pe investiţii şi crearea de locuri de muncă. La rândul lor, companiile trebuie să se concentreze pe strategii de dezvoltare şi investiţii, inclusiv în forţa de muncă, pentru a face faţă atât problemelor cauzate de pandemie, cât şi schimbărilor de durată pe care aceasta le-a impus deja în economie şi în societate”,  a mentionat Ionut Simion, Country Manging Partner PwC Romania.

Vezi si:  Cresc castigurile bancherilor

Potrivit studiilor realizate, economia Chinei este deja mult mai mare decat inainte de pandemie.  Alte economii care sunt bazate pe servicii, in tari precum Marea Britanie, Franta si Spania  sau cele care sunt axate pe exportul de bunuri de capital precum Germania sau Japonia au o probabilitate destul de mica de a reveni la economia anterioara pandemiei.

In continuare tarile din emisfera Nordica ar putea sa impuna blocaj partial sau total al economiei pentru o perioada de inca sase luni. Marea majoritate a locurilor de munca vor fi afectate in continuare de inegalitatile de venituri.

Se pare ca anul 2021 este un an bun pentru schimbari si investitii semnificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *