Viitoarea ta Audi va fi compatibila cu reteaua 5G

In maxim doi ani, Audi va injecta 5G la bordul masinilor sale. Va spunem tot ce trebuie sa stiti in cele ce urmeaza.

La cateva saptamani de la dezvaluirea conceptului sau nou-nout de statie de reincarcare electrica, model “lounge”, Audi a anuntat ca isi doreste sa integreze reteaua mobila de noua generatie 5G la bordul unora din viitoarele sale modele. Pentru asta, marca cu inele a incheiat un parteneriat cu operatorul american Verizon, decisa sa mareasca conectivitatea viitoarelor masini Audi care vor rula pe soselele noastre in viitorul apropiat.

5G in masina ta Audi?

Concret, Audi si Verizon spera sa poata dota masinile care urmeaza sa fie lansate pe piata cu tehnologia 5G incepand cu anul 2024. O tehnologie 5G care promite “viteza si arhitecura telecomunicatiei necesare serviciilor mobile personalizate si dezvoltate, cu noile functii de asistenta rutiera si cu inovatiile bazate pe conectivitate pentru viitorul condusului automatizat.

Audi isi doreste, bineinteles, sa optimizeze descarcarile dar si sa optimizeze serviciile de infotainment de la bordul masinii, serviciile de navigatie, fara sa uitam de un tratamet al datelor in timp real pentru a permite viitoarelor noastre masini sa comunice mai bine cu mediul inconjurator. Audi se revendica deci drept primul constructor care a folosit Wi-Fi la bordul unei masini precum si 4G cu Audi A3 in 2015.

Astfel, dupa V2V, care permite unui numar de doua vehicule sa comunice, Audi isi doreste sa devina in egala masura unul din pionierii V2X, un sistem de comunicare vehicular care permite masinilor sa schimbe informatii intre ele dar si cu infrastructurile si cu pietonii. Principalele obiective declarate a V2X sunt acelea de a asigura siguranta rutiera, de a reduce ambuteliajele sis a protejeze mediul inconjurator, economisind energie substantiala.

Ramane de vazut daca acest obiectiv maret se va concretiza peste doi ani.  Voi ce parere aveti?

Sursa: https://www.presse-citron.net/votre-future-audi-sera-compatible-avec-le-reseau-5g/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *