Volkswagen ar putea plăti dividente speciale investitorilor

Volkswagen analizează emiterea unui număr egal de acţiuni preferenţiale şi comune într-o potenţială listare a producătorului de automobile de lux Porsche şi ar putea plăti dividende speciale proprietarilor săi pentru a obţine sprijinul în vederea emiterii acţiunilor, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Volkswagen ar putea lista 25% din Porsche AG dacă va decide în favoarea unei Oferte Publice Iniţiale (IPO), susţin sursele.

Porsche deţine o participaţie de 31,4% în Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa.

Anterior, Volkswagen şi Porsche SE au confirmat că sunt în negocieri privind o potenţială listare a a producătorului de automobile de lux , ceea ce ar fi una dintre cele mai mari IPO-uri din Europa, cu o evaluare de până la 90 de miliarde de euro. Cele două companii au precizat că încă nu s-a luat o decizie fermă.

Marţi, acţiunile Volkswagen înregistrau un avans de aproximativ 10%.

Porsche, o divizie a grupului Volkswagen, se aşteaptă ca vânzările sale să continue să crească în acest an, în pofida deficitului global de semiconductori.

Vezi si:  Cresc acțiunile cluburilor care aderă la Super Ligă

„Când mă uit la comenzile actuale, sunt foarte încrezător pentru 2022. Creşterea vânzărilor în acest an ar putea fi una similară cu cea din 2021”, a declarat directorul de vânzări de la Porsche, Detlev von Platen, într-un interviu acordat revistei germane Automobilwoche.

Anul trecut, Porsche a vândut 301.915 de automobile, un avans de 11% comparativ cu 2020. O nouă creştere cu 11% în acest an ar duce vânzările Porsche la 335.000 de unităţi.

Cargobotul care săptămâna trecută a luat foc în Oceanul Atlantic, în timp ce transporta circa 4.000 de autoturisme produse de grupul Volkswagen, ar putea să coste producătorul auto german cel puţin 155 de milioane de dolari, potrivit estimărilor firmei de consultanţă Russell Group, transmite Bloomberg.

Din bunurile cu o valoare totală de aproximativ 438 milioane de dolari care erau la bordul navei Felicity Ace, care luat foc săptămâna trecută la sud de Insulele Azore, firma de consultanţă Russell Group a estimat luni că aproximativ 401 milioane de dolari erau automobile. Grupul Volkswagen avea la bordul navei automobile mărcile VW, Porsche, Audi şi Lamborghini, care urmau să ajungă în SUA.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *