Volkswagen ar vrea listarea Porsche la bursă

Grupul auto german Volkswagen AG, firma mamă a constructorului de automobile sport Porsche, analizează o posibilă listare separată la bursă a mărcii Porsche. Potrivit specialiștilor din industria autor, măsura ar putea fi aplicată în vederea creșterii valorii companiei, potrivit agenției Bloomberg.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, liderii Volkswagen discută cu consultanţii despre avantajele unei oferte publice iniţiale la Porsche. Grupul auto german ar putea utiliza fondurile generate de pe urma unei listări a mărcii de automobile sportive pentru achiziţii sau investiţii în tehnologie.

O eventuală listare a mărcii de sport Porsche ar putea avea loc anul viitor, însă deocamdată nu a fost luată o decizie finală, susțin surse apropiate grupului Volkswagen, citate de Bloomberg. Chiar dacă va opta pentru un IPO la Porsche, grupul Volkswagen intenţionează să păstreze în continuare o participaţie majoritară la această divizie.

Anterior şi revista germană Manager Magazin a informat că Volkswagen analizează o posibilă listare a 25% din acţiunile Porsche, divizie a cărei valoare este estimată la 20-25 miliarde de euro. Cu toate acestea, discuţiile nu s-au finalizat şi nu există nicio certitudine că se vor finaliza cu o tranzacţie.

Vezi si:  Cearta intre Uniunea Europeana si Elvetia

Noul șef VW a propus o restructurare

Luna trecută, directorul general al grupului Volkswagen, Herbert Diess, a menţionat faptul că valoarea relativ redusă a constructorului german de automobile comparativ cu rivalii care produc automobile electrice impune o restructurare de urgenţă a grupului.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *