Volkswagen, în conflict cu Bosch și Continental

Grupul auto german Volkswagen ia în considerare posibilitatea de a solicita despăgubiri de la furnizorii săi Bosch şi Continental, din cauza lipsei semiconductorilor, a anunţat duminică publicaţia Automobilwoche, potrivit Reuters.

Producătorii auto din întreaga lume, printre care Ford Motor, Subaru Corp, Toyota Motor Corp, Volkswagen AG, Nissan Motor şi Fiat Chrysler, închid liniile de asamblare din cauza lipsei de cipuri pentru industria auto.

Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, Automobilwoche a informat că Volkswagen este în negocieri cu furnizori alternativi de semiconductori dar există temeri că grupul auto va trebui să plătească mai mult.

VW vrea să împartă pagubele

Volkswagen vrea să se asigure că atât Bosch cât şi Continental împart povara şi vor compensa parţial compania pentru costurile suplimentare, susţine publicaţia germană.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al Volkswagen nu a dorit să comenteze, în timp ce oficialii Bosch şi Continental nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

Vezi si:  Peugeot 308 (2020) beneficiaza de o serie speciala Roadtrip

Bosch este gata să discute în timp util problema direct cu clienţii şi furnizorii săi, a precizat Automobilwoche.

Şi Ministerul Afacerilor Economice din Taiwan a anunţat duminică că a primit solicitări prin canalele diplomatice să sprijine sectorul auto, afectat de lipsa semiconductorilor, şi a cerut firmelor locale de tehnologie să furnizeze „asistenţă deplină”.

Executivul din Taiwan, unde este sediul producătorului de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), a confirmat că fost contactat de guverne străine în problema cipurilor pentru industria auto.

Cei mai mari producători mondiali de semiconductori au decis anul trecut să îşi redirecţioneze capacităţile dinspre producţia de cipuri destinate industriei auto, unde vânzările au scăzut din cauza pandemiei, spre cipuri pentru companiile care produc smartphone-uri, sisteme de jocuri video şi alte dispozitive tech, pentru care cererea a rămas la un nivel ridicat.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *