Volkswagen și Ford renunță la conducerea autonomă a mașinii

Argo AI, compania care oferă servicii de mobilitate şi conducere autonomă, controlată în comun de Ford Motor şi Volkswagen AG, va fi închisă, deoarece producătorii auto şi-au schimbat strategiile privind maşinile autonome, transmite Bloomberg.

Ford a decis că trebuie să investească în sisteme de asistenţă pentru conducătorii de autovehicule, obiectiv mai uşor de realizat pe termen scurt decât cel al Argo, de conducere cu interacţiune umană limitată, a anunţat miercuri într-un comunicat al doilea producător auto american.

Ford şi VW vor continua să coopereze pe segmentul vehiculelor electrice şi comerciale în Statele Unite şi în Europa.

Din cauza investiţiei în Argo, care a început în 2017, Ford va înregistra o depreciere înainte de impozitare de 2,7 miliarde de dolari.

Argo avea peste 2.000 de angajaţi în iulie 2022.

„Mulţi angajaţi vor avea oportunitatea de a continua activitatea în domeniul conducerii autonome la Ford sau la Volkswagen, în timp ce alţii vor fi din păcate concediaţi”, se arată în comunicatul Argo AI.

Vezi si:  Un startup, principalul concurent pentru Tesla de pe piata se va instala intr-o uzina care nu ii apartine

Separat, Ford şi-a atenuat estimările de profit pentru 2022, când câştigurile ar urma să se situeze la limita inferioară a precedentelor previziuni, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a plăţilor mai ridicate către furnizori.

Compania se aşteaptă să raporteze în acest an câştiguri ajustate înainte de taxe şi impozite de 11,5 miliarde de dolari, după ce anterior prognozase că profitul ar putea ajunge la 12,5 miliarde de dolari. Fluxul de numerar în 2022 ar urma să se situeze la 9,5 – 10 miliarde de dolari.

Veniturile Ford în trimestrul trei din 2022 au urcat cu 10%, la 39,4 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor de pe Wall Street, care se aşteptau la 36,4 miliarde de dolari.

De asemenea, Ford a anunţat că intenţionează să răscumpere până la 35 milioane din acţiunile sale, în valoare de aproape 450 milioane de dolari la preţurile curente.

Directorul general Jim Farley supervizează transformarea Ford, care încearcă să depăşească Tesla cu o investiţie de 50 miliarde de dolari în vehiculele electrice (EV) şi un plan ce prevede producerea a două milioane de EV pe an până la finalul lui 2026.

Vezi si:  Prima Dacia electrică, prezentată la Paris

Pentru îndeplinirea acestor obiective, şeful Ford intenţionează să scadă costurile cu trei miliarde de dolari, inclusiv prin renunţarea la 3.000 de angajaţi şi posibil alte concedieri.

Anul acesta, acţiunile Ford au scăzut cu 38% la Bursa de la New York, din cauza turbulenţelor de pe pieţe şi a temerilor privind recesiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *