Volkswagen speră într-o redresare în acest an

Volkswagen AG, al doilea producător auto global, se aşteaptă la o redresare solidă a veniturilor şi a livrărilor în 2021, după ce anul trecut cererea a fost afectată de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

De asemenea, a informat grupul german, profitul operaţional, excluzând elementele excepţionale legate de Dieselgate (scandalul emisiilor), a scăzut cu 45% anul trecut, la 10,6 miliarde de euro (12,83 miliarde de dolari).

„În ultimul an, grupul Volkswagen a atenuat cu succes impactul pandemiei şi a luat decizii de importanţă strategică pentru transformarea companiei”, a afirmat directorul general Frank Witter.

În pofida scăderii profitului, Volkswagen a recomandat menţinerea stabilă a nivelului dividendelor pentru 2020 faţă de 2019, când a plătit 4,86 euro pentru o acţiune preferenţială şi 4,80 pentru o acţiune obişnuită.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Volkswagen au urcat vineri cu 0,3%, la 171,60 euro.

Scădere cu 15%

Anul trecut, vânzările Volkswagen au scăzut cu 15,2%, la aproximativ 9,3 milioane de vehicule, în timp ce numărul de automobile pur electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unităţi, iar la modelele plug-in hybrid creşterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unităţi.

Vezi si:  Noul Chevrolet Bolt 2002, o mica revolutie!

Grupul Volkswagen a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *