Windows 11: Cortana dispare din meniul de Start…si nu numai

Greu pusa la incercare de Microsoft, Cortana abia a rezistat pe Windows 10. Si, in cele din urma se pare ca va fi eliminata definitiv din meniul de Start al Windows 11. Compania a confirmat ca asistenul sau personal urmeaza sa isi faca bagajele. Nu va mai face parte din experienta de start pe Windows 11.

Aceasta voce pe care o auzim la fiecare configuratie a Windows 10 nu se va mai auzi odata cu Windows 11. Anuntat in mod oficial deja de Microsoft, Windows 11 ii intoarce spatele asistentului personal al grupului, deja “pe moarte” de pe vremea lui Windows 10. Cel putin asta descoperim atunci cand parcurgem pagina pentru a lista configuratia minima necesara pentru Windows 11 si principalele functionalitati ale acestui nou OS.

Microsoft declarase deja ca asistentul vocal Cortana nu va fi inclus in experienta meniului de Start, nici nu va mai exista in bara de cautare. Facand aceasta eliminare, Microsoft nu face decat sa elimine si ultimele urme ale asistentului sau personal ramase in Windows 10. O disparitie pe care multi nu o regreta absolut deloc: pe numeroase PC-uri, Amazon Alexa este din ce in ce mai popular.

Vezi si:  Tendinte social media pentru anul 2022

Va amintim ca Microsoft a introdus totusi unele noutati pentru Cortana odata cu Microsoft 10, noutati precum cautarea vocala a fisierelor. La inceputul anului 2020, Microsoft decidea sa transforme Cortana in unealta de productivitate permitand interactionarea cu diferite aplicatii. Aceasta schimbare in abordare este insa destul de tardiva si nu a facut mare lucru, unii tot au uitat de existenta acestui asistent personal, in ciuda efortutilor depuse de Microsoft in acest sens. Microsoft nu a reusit sa se impuna in fata adeversarilor, chiar daca a incercat acest lucru.
Windows 11 a fost prezentat in mod oficial pe datade 24 iunie in cadrul unei conferinte online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *