Ziua in care Bitcoin va disparea

Sau predictiile lui Gavin Andresen…

In primii ani de viata ai monezii virtuale Bitcoin (BTC), Gavin Andresen facea parte din principalii dezvoltatori ai tinerei retele de blockchain, astfel incat unii au ajuns sa il considere un fel de Satoshi Nakamoto in persoana. Gavin Andresen anticipeaza un viitor destul de grandios pentru Bitcoin, cu un final apoteotic.

Imaginati-va, suntem in anul 2061

Asa incepe recenta publicatie a lui Gavin Andresen, dupa un curs preambul care semnaleaza ca tot ceea ce urmeaza sa spuna trebuie sa fie luat drept “o bucata de science-fiction”, chiar daca estimeaza, ca pana la urma, ceea ce a prezis el are toate sansele sa se intample.
In acest viitor indepartat, peste numai putin de 40 de ani, pretul unui Bitcoin va ajunge la sase milioane de dolari americani. Insa, atentie, acesti dolari US ai viitorului, depreciati din cauza inflatiei, nu valoreaza decat un milion in dolarii nostri ai anului 2021, in termeni de putere de cumparare.

Vezi si:  ATM-urile Bitcoin, crestere de 167 la suta

Minerii viitorului nu vor atinge mai mult de 0,006103515625 bitcoinuri pe bloc. O reducere destul de radicala in raport cu anul 2021 in care traim, minerii ajung in ziua de azi la 6,25 BTC pe bloc. Insa, acest lucru este compensat prin taxele de tranzactie care vor fi aproximativ 5 BTC pentru aproximativ 4000 de tranzactii in 2061.

In 2061, tranzactiile care se produc pe reteaua principala de Bictoin sunt de mare valoare, mai ales intre detinatorii de platforme de schimb centralizate, banci centrale si alte institutii.

In aceasta epoca, balenele sunt cele care vor mentine reteaua BT. Acestea sunt minerii si creatorii de tranzactii. Marea majoritate de tranzactii BTC nu se vor mai face pe reteaua principala a Bitcoin. Aceste numeroase mici tranzactii se vor face pe alte canale paralele, cu ajutorul unor jetoane create prin intermediul wrapped bitcoins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *