Varianta Omicron: patronul Moderna este ingrijorat din cauza eficientei actualelor vaccinuri

S-ar putea ca actualele vaccinuri sa nu fie atat de eficiente in fata variantei Omicron, la fel ca in cazul precedentelor variante de Covid-19 conform unei declaratii facute de Stephane Bancel, patronul Moderna. Un purtator de cuvant al guvernului ne aminteste ca aceasta a cincea varianta este “un val al variantei Delta”.

Conform patronului Moderna, Stephane Bancel, in cadrul unui inteviu acordat pentru Financial Times, exista putine sanse ca eficienta vaccinurilor actuale sa fie aceeasi in cazul variantei Omicron. Inca nu se cunoaste amploarea acestei variante, inca se strang date esentiale cu privire la acest nou val.

Deja saptamana trecuta, patronii Moderna si Pfizer/BioNTech au in vedere modificarea formulei vacccinurilor in cazul in care varianta Omicron ar fi mai puternica si vaccinul actual nu ar fi eficient. Inca de la inceput, s-a spus ca, pentru a combate aceasta pandemie, este imperativ sa fim proactivi in fata evolutiei virusului.

Vezi si:  4 zile de lucru pe saptamana, dar salariul ramane la fel

Al cincilea val ramane un val al variantei Delta

Purtatorul de cuvant Gabriel Attal a reactionat cu privire la acest subiect, la anuntul facut de patronul Moderna cu privire la eficienta vaccinului, marti, 30 noiembrie pe Europe 1. A amintit ca doza de rapel, recomandata tuturor adultilor cu varsta de peste 18 ani, permite lupta eficienta impotriva acestui al cincilea val care ramane un val al variantei Delta. Chiar si in cazul variantei Delta actualele vaccinuri s-au aratat a fi destul de eficiente.

Insa, pentru moment nu se stie daca actualele vaccinuri sunt eificiente impotriva variantei Omicron deoarece inca nu exista suficiente date stranse despre aceasta varianta. Laboratoarele au comunicat ca inca asteapta o serie de rezultate in urma unor analize efectuate. Insa, pentru moment, specialistii isi pastreaza optimismul cu privire la capacitatea vaccinurilor aflate deja in circulatie, considera ca ofera un nivel de neutralizare suficient impotriva unor forme grave ale virusului.

Vezi si:  Tesla este acum mai aproape de Apple decat de Volkswagen

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *