Ce trebuie sa stii despre outplacement

Dupa pierderea unei slujbe, un salariat poate intampina dificultati in a se reintegra in mediul profesional. Datorita outplacement-ului acest lucru nu mai exista. Conform statisticilor, outplacement permite in 75% din cazuri salariatilor sa revina in campul muncii.

Ce este outplacement?

Din ce in ce mai multe companii incep sa adopte outplacement. Acest cuvant desemneaza in realitate o reclasare profesionala. Este o masura de insotire a persoanei care are nevoie, oferita angajatilor care au fost disponibilizati sau concediati din diferite motive. Aceasta reclasare le permite unor persoane sa beneficieze de sfaturi personalizate si de ajutor de specialitate pentru a accelera obtinerea unui nou loc de munca.

Cu ajutorul outplacement, un salariat concediat poate sa isi lanseze propria afacere, ca si independent. Aceasta insotire, acest ajutor este pe o durata limitata de obicei. Cu toate acestea, in unele cazuri, se poate intinde la infinit si nu se va opri decat atunci cand cel care cauta un loc de munca si-a indeplinit obiectivul.

Vezi si:  De ce sa tii un blog in era retelelor sociale?

O garantie poate fi propusa odata cu outplacement. Aceasta garantie iti permite sa beneficiezi imediat de outplacement in cazul in care iti pierzi din nou locul de munca in mai putin de trei ani.

Cum poti beneficia de outplacement?

Outplacement nu este rezervat oricarui salariat concediat. Pentru a beneficia de outplacement nu trebuie sa fii concediat din cauza unei fapte grave. Apoi, trebuie sa ai minim 45 de ani atunci cand concedierea a avut loc. O alta conditie este aceea de a avea minim un an vechime in compania respectiva.

Companiile care concediaza peste 10 angajati odata au obligatia de a propune un outplacement. Daca tu esti cel care a decis sa renunte la acel loc de munca, atunci compania nu este obligata sa iti ofere un outplacement. Refuzand un outplacement, risti sa nu beneficiezi de ajutorul de somaj. Din acest motiv, ar trebui sa accepti, mai ales daca nu esti sigur ca vei gasi un job nou in viitorul apropiat.

Vezi si:  2020, anul telemuncii…si al cyberatacurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *