Cumparaturile online au ajuns la un nivel record

Expertii spun ca fenomenul va continua si ca nu doar pandemia e motivul pentru care oamenii cumpara tot mai mult online; e vorba si despre comoditatea de a face shopping din confortul propriei locuinte si de a primi la usa produsele, fara vizite lungi si obositoare prin magazine.

Pandemia COVID, dar si progresul tehnologic, au accelerat evolutia comertului electronic. Tendinta de a face cumparaturi e tot mai ridicata, iar expertii sunt de parere ca pana in 2040, peste 90 la suta din cumparaturi vor fi facute online.

Este un fenomen global, cumparatorii preferand, din ce in ce mai mult, experienta unor achizitii facile, practice si convenabile din toate punctele de vedere.

Potrivit Еntrерrеnеur Еurоре, sunt cinci categorii de produse aflate in fruntea clasamentului produselor vandute online in 2021.

Cele mai vandute produse online sunt din categoria moda. In Europa, 25 la suta din sumele cheltuite pentru cumparaturi online au fost pentru achizitionarea articolelor vestimentare. Pe locul al doilea se plaseaza ѕеgmеntul de jocuri si divertisment la domiciliu. Romania e printre tarile cu cele mai mari achizitii online pe acest segment.  Pandemia a jucat un rol important; oamenii au stat mult in casa si au investit in distractii agreabile la domiciliu.

Vezi si:  Piața mondială de smarphonuri, în scădere

Produsele electronice sunt pe locul al treilea. Este tot un efect al pandemiei, intrucat foarte multi oameni, in toata lumea, au lucrat de acasa, iar telemunca va continua, mai ales in conditiile in care circula Omicron, o varianta mai slaba a virusului, dar mult mai transmisibila.

De asemenea, pentru a evita spatiile aglomerate, oamenii au inceput sa cumpere online si articole de bacanie si de ingrijire personala. Magazinele si-au pus la punct platformele de vanzari online si modalitatile de livrare, astfel ca tot mai multi oameni sunt tentati sa comande pe internet.

Pe pozitia a cincea se afla articolele de renovare si decoratiuni interioare. Tot din cauza pandemiei, oamenii au fost mai preocupati de casa, de renovari, de imbunatatirea conditiilor de locuit.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *